Hur man använder en iPod på en dator utan iTunes

Du kan enkelt använda en iPod på en dator utan iTunes. Även om iTunes är det program som vanligtvis är associerat med din iPod, finns det andra som kan arbeta med din iPod för att göra vad du vill göra. Ett sådant program är Winamp, som kan laddas ner gratis online (se Resurser). Du kan också komma åt din iPods filer utan någon programvara alls.

Steg 1

Anslut din iPod till din dator med en USB-kabel.

Steg 2

Klicka på "Start" -menyn och välj "Den här datorn".

Steg 3

Dubbelklicka på enheten som innehåller din iPod. Den har vanligtvis iPod i enhetsnamnet, till exempel "WILLIES IPOD."

Steg 4

Klicka på "Verktyg" -menyn och välj "Mappalternativ" och välj sedan fliken "Visa". Klicka på cirkeln bredvid "Visa dolda filer och mappar" och klicka på "Apply" och sedan "OK". En mapp som heter "iPod_Control" visas nu.

Steg 5

Dubbelklicka på mappen "iPod_Control". Du tittar nu på din iPods hårddisk. Härifrån kan du klicka på "Musik" -mappen, som kommer att innehålla flera mappar med namn som "F00" och så vidare. Dessa innehåller musikfilerna från din iPod. Du kan kopiera och klistra in dem på hårddisken och öppna dem i andra musikprogram. Om du vill styra din iPod i en annan digital musikspelare, fortsätt med följande steg.

Öppna Winamp. Din iPod kommer att visas i listan "Portables", som finns i menyn till vänster om spelaren. Härifrån kan du styra din iPod precis som i iTunes. Du kan synkronisera, lägga till, ta bort, byta namn på filer och mer.