Har iPhone en SD-kortplats?

Vissa smartphones har en plats för ett SD-minneskort, vilket ger dem extra lagringsutrymme för att lagra filer. Apples iPhones har inte en sådan plats eller något stöd för att utöka lagringsutrymmet. Det finns flera sätt att komma runt detta om du vill komma åt fler filer från din iPhone.

Logisk grund

Forbes rapporterar att Apple inte har något incitament att lägga till en SD-kortplats eftersom den kan beordra en hög markering: prisskillnaden mellan olika modeller av iPhones med olika kapacitet är betydligt mer än det pris Apple betalar för lagringskomponenterna. Forbes konstaterar att om iPhone stöder SD-kort skulle många köpare köpa den billigaste modellen med lägsta kapacitet och utöka minnet med ett billigt kort.

Tredjepartslösning

Det oberoende företaget Zoom Media Plus säljer en adapter som går in i iPhone-dockningsstationen. Du kan sedan sätta in ett SD-kort i adaptern. För att använda enheten måste du köra en iPhone-applikation gjord av Zoom som kan öppna foton, ljud- och videofiler och dokument. Du kan inte komma åt filerna på kortet via iPhones inbyggda appar som iTunes.

Apple-lösning

Apple säljer en kameraanslutningssats för iPad som innehåller en SD-kortadapter. Det har två stora begränsningar. Den är utformad för att endast kopiera bild- och videofiler från SD-kortet till enheten och kan inte hantera andra filer som musik. Dessutom är adaptern endast officiellt tillgänglig för iPad och för att använda den på en iPhone måste du ändra telefonens operativsystem. Apple rekommenderar inte att du gör detta.

Alternativ

Senare modeller av iPhone kan komma åt iCloud, en online-lagringsanläggning. Så länge du har en dataanslutning via Wi-Fi, 3G eller 4G kan du komma åt och använda vissa typer av filer som musik, video eller bilder utan att behöva lagra dem fysiskt på telefonen. Du kan också köpa lagringsenheter från tredje part som ansluter till din iPhone via Wi-Fi, även om dessa inte alltid integreras smidigt med iPhone-applikationer och kan vara relativt skrymmande.

Frigör utrymme

Om du har lite utrymme på din iPhone och har försökt ta bort oönskat innehåll och applikationer kan du kanske göra extra utrymme genom att säkerhetskopiera din iPhone och sedan återställa den från den här säkerhetskopian som om det vore en ny enhet. Detta kan rensa upp lagringsutrymme som felaktigt har markerats som vid användning.