Kan du se om e-postmeddelanden har lästs i Gmail?

Enligt Google från och med januari 2013 har dess gratis e-posttjänst Gmail mer än 425 miljoner aktiva användare. Om du är en av dessa användare och vill se om dina e-postmeddelanden har lästs, finns det ett enkelt sätt att kontrollera. Med Gmail kan du snabbt se vilka e-postmeddelanden i din inkorg som du har läst; vidare, om du har ett Google Apps for Business-konto kan du begära läskvitton för att se om andra har läst e-postmeddelandena som du har skickat dem. Läskvitton är inte tillgängliga för personliga konton, men du kan få samma resultat med ett webbläsartillägg.

Kontrollera om det finns olästa e-postmeddelanden i inkorgen

Steg 1

Logga in på ditt Gmail-konto.

Steg 2

Kontrollera numret inom parentes bredvid ordet Inkorg. Detta indikerar antalet olästa meddelanden i din inkorg.

Steg 3

Kontrollera listan med e-postmeddelanden i din inkorg för de som är markerade med fetstil. dessa har ännu inte öppnats och lästs av dig. När du klickar på ett oläst e-postmeddelande är det inte längre markerat med fetstil.

Klicka på länken "Detaljer" under listan med e-postmeddelanden i din inkorg för att se din kontoaktivitet. Den här listan visar senaste gången ditt konto hade någon aktivitet, aktivitetsplatsen och åtkomsttypen. Eftersom e-postmeddelanden som har läst kan markeras som olästa igen är detta en användbar metod för att kontrollera att ingen har fått åtkomst till ditt konto och läst dina mejl.

Se om en skickad e-post har lästs via läskvitton

Steg 1

Logga in på ditt Gmail-konto.

Steg 2

Klicka på "Skriv" -knappen och skriv din e-post som vanligt.

Steg 3

Ange mottagarna och ämnet och klicka sedan på kryssrutan "Begär läskvitto" strax under "Till" -fältet. Den här kryssrutan är endast tillgänglig om du har ett Google Apps for Business-konto (länk i resurser).

Klicka på knappen "Skicka" för att skicka e-postmeddelandet. Alla mottagare får en begäran om läskvitto som skickar ett meddelande så snart de läser e-posten. När du använder den webbaserade Gmail-klienten visas aviseringen direkt under meddelandets kropp.

Se om en skickad e-post har lästs via webbläsartillägg

Steg 1

Navigera till RightInbox-webbplatsen och klicka på knappen "Installera nu" (länk i resurser).

Steg 2

Klicka på knappen "Lägg till i Chrome, FireFox eller Safari" beroende på vilken webbläsare du använder.

Steg 3

Navigera till Gmail-webbplatsen och logga in på ditt konto. Klicka på "Ge åtkomst" för att tillägget ska kunna integreras med ditt konto. Detta ger inte åtkomst till din personliga information eller lösenord och kan återkallas om du inte längre vill använda tjänsten.

Steg 4

Klicka på knappen "Skriv" och skriv din e-post. Ange mottagare och ämne och klicka sedan på kryssrutan bredvid "Spåra".

Klicka på "Skicka nu" för att skicka e-postmeddelandet. Du får ett meddelande så snart mottagaren har öppnat din e-post.