Hur får folk att gilla dina Instagram-bilder

I Instagrams värld är antalet "gillanden" du samlar en bra indikator på hur intressant eller engagerande din publik hittar bilderna du lägger upp. Medan kändisar och andra anmärkningsvärda individer tjänar tusentals "gillanden" för nästan varje bild de lägger upp är det lite svårare att tjäna fler "gillar" för den genomsnittliga användaren. Om du letar efter mer interaktion på dina Instagram-foton måste du vara villig att lägga in lite benarbete.

Använd Hashtags för att bredda din publik

När du publicerar en bild på Instagram är det bara de som följer dig som kan se den. Lägga till hashtags hjälper dig att exponera dina bilder för en bredare publik som du kan dra "gillar" från. En hashtag är helt enkelt ett nyckelord som föregås av symbolen "#" - till exempel "#happy" eller "#love." Att använda populära hashtags på Instagram som "#tbt" för "Throwback Thursday" eller "#latergram" för något som redan har hänt kommer att ge nya användare ett sätt att hitta dina bilder.

Tänk på dina bilder

Om du vill att folk ska följa dig och "gilla" ditt innehåll på Instagram måste du lägga upp engagerande innehåll. Att bara lägga upp dussintals selfies eller bilder på din frukost kommer inte att göra mycket för att skilja dig från den genomsnittliga Instagramanvändaren. Leta istället efter möjligheter att tillhandahålla unikt, engagerande innehåll till dina följare. Utforska din miljö och ta bilder som endast är tillgängliga för dig, färgade med ditt personliga perspektiv. Bilder som får folk att skratta eller kolla är säkra vinnare på Instagram.

Interagera med andra användare

Instagram, som de flesta sociala mediasidor, handlar om tvåvägs kommunikation. Om du förväntar dig att andra användare ska kommentera och "gilla" ditt innehåll bör du göra detsamma för dem. Att interagera med dina följare och personerna du följer är en kraftfull metod för att bygga online-relationer och få mer uppmärksamhet för innehållet du lägger upp. Förvänta dig inte att människor bara "gillar" ditt innehåll bara för att det finns; människor "gillar" innehåll när de känner en koppling till personen som publicerade det.

Följ fler personer

Om du inte är känd kommer du inte att få många Instagram-följare bara genom att ha ett Instagram-konto. Fler följare översätter direkt till fler "gillar". En av de mest effektiva metoderna för att få fler följare är att följa andra användare själv. Hitta Instagram-användare som publicerar innehåll som liknar ditt eller intressant för dig och följer dem. Följ samma regler för interaktion med de nya personerna du följer och du ser fler "gillanden" på dina bilder på nolltid.