Hur man tar bort videor från YouTube

Det är lätt att ta bort videoklipp från YouTube, om du vill klippa ner din videolista eller inte vill att vissa videoklipp ska finnas på ditt YouTube-konto. Nedan följer stegen för att ta bort videor från YouTube på PC, Mac, iPhone och Android Phone.

1. Radera videor från YouTube på PC eller Mac

Följ stegen nedan för att ta bort videor från YouTube på PC eller Mac.

1. Gå till YouTube.com och klicka på SIGN IN-alternativet längst upp till höger på skärmen.

2. När du är inloggad på YouTube klickar du på profilikonen längst upp till höger på skärmen och klickar sedan på Creator Studio i rullgardinsmenyn.

3. På nästa skärm klickar du på Videohanterare> Videor i den vänstra rutan.

4. Klicka på Redigera alternativet bredvid videon som du vill ta bort och klicka sedan på Radera i rullgardinsmenyn.

För att radera flera videor markerar du den lilla rutan bredvid de videor som du vill ta bort, klickar på Åtgärder och klickar sedan på Ta bort i rullgardinsmenyn.

2. Radera YouTube-videor på iPhone eller Android

Gränssnittet för mobilappen för YouTube är liknande på iPhone och Android-telefoner. Därför kan du följa samma steg på både iPhone och Android Phone för att ta bort videor från YouTube.

1. Öppna YouTube på din iPhone.

2. Logga in på ditt YouTube-konto (om du inte redan är inloggad)

3. Klicka på Biblioteket och klicka sedan på alternativet Mina videoklipp i bildmenyn som visas.

4. På nästa skärm klickar du på menyikonen för 3 punkter som finns bredvid videon som du vill ta bort från YouTube och klicka sedan på alternativet Radera i bildmenyn.

Obs! Ibland tar det lite tid för videorna att försvinna från videosökresultat och miniatyrbilder. När du tar bort videoklipp på YouTube kan du inte återställa dem.