Hur du stänger av offentliga WiFi-aviseringar på Android-telefon

Som du måste ha lagt märke till, fortsätter din Android-telefon att meddela dig om offentliga WiFi-nätverk när den stöter på ett. Nedan följer stegen för att stänga av dessa irriterande offentliga WiFi-meddelanden på din Android-telefon.

Stäng av offentliga WiFi-aviseringar på Android-telefon

Möjligheten att upptäcka och meddela om tillgängligheten till offentliga WiFi-nät är en inbyggd funktion i Android-enheter.

Detta kan vara en riktigt användbar funktion om du är bland dem som försöker minska användningen av mobildata på sina Android-telefoner eller bland de sällsynta som helt kopplar om WiFi och använder Android-telefon utan SIM-kort.

Men den här funktionen kan vara riktigt irriterande när du inte verkligen vill ansluta till ett WiFi-nätverk och fortfarande stör din Android-telefon ofta med offentliga WiFi-aviseringar.

Steg för att stänga av WiFi-aviseringar på Android-telefon

Följ stegen nedan för att stänga av WiFi-aviseringar på din Android-telefon.

1. Öppna appen Inställningar på din Android-telefon.

2. Klicka på WiFi på inställningsskärmen (se bild nedan).

3. På WiFi-skärmen klickar du på alternativet Mer (eller ikon med tre punkter) längst upp till höger på skärmen för att komma åt en rullgardinsmeny.

4. I rullgardinsmenyn trycker du på alternativet Avancerat.

5. Inaktivera alternativet för nätverksmeddelande på nästa skärm genom att flytta väljaren till OFF-position.

Från och med nu kommer din Android-telefon inte längre att bry dig med aviseringar, varje gång du hittar ett öppet eller offentligt WiFi-nätverk.

Detta betyder att du måste kontrollera om WiFi-nät manuellt finns på din Android-telefon, om du stöter på behovet av att ansluta till ett öppet WiFi-nätverk på din Android-telefon.