Hur man matchar ett namn med ett mobiltelefonnummer

Även om en person kan ringa dig anonymt har du möjlighet att ta reda på vem som ringer dig från ett visst mobiltelefonnummer. Onlineverktyg som utför en omvänd telefonsökning kan matcha ett namn med ett nummer. Många av dessa tjänster är gratis, men du kan behöva använda betalda alternativ för att få informationen. Med fyra vanliga metoder kan du ta reda på vem som ringer på några sekunder.

Gratis online omvänd telefonsökningstjänster

 1. Rikta din webbläsare till en gratis webbplats för omvänd telefon. Vanliga webbplatser inkluderar Zlookup och Spy Dialer (länkar i resurser).
 2. Klicka på fliken "Sök" direkt på den mobila enhetsgrafiken på Zlookup, ange det mobilnummer du undersöker och klicka sedan på "Namnsökning" för att utföra din sökning. Använd Spy Dialer, klicka på länken "Telefon", skriv numret och klicka sedan på "Sök" -knappen.
 3. Vänta tills webbplatsen visar uppringarens namn. Denna process tar vanligtvis mindre än en minut innan du anger efternamnet på den person som är registrerad till mobilnumret.

Betalda tjänster för omvänd telefonsökning online

 1. Navigera till en webbplats som gör en omvänd telefonsökning mot en avgift. Vanliga webbplatser inkluderar Whitepages, Intelius och Spokeo (länkar i resurser).
 2. Klicka på alternativet "Omvänd telefonsökning" eller "Telefon" och skriv in det cellnummer du undersöker. Klicka på "Sök" för att fortsätta.
 3. Granska resultaten för att se uppringarens namn tillsammans med andra associerade data som stad eller stat. Om den som ringer har ett privatregistrerat nummer, följ webbplatsens instruktioner för att betala en avgift och hämta namnet i en rapport.

Sociala media

 1. Logga in på ditt sociala mediekonto, till exempel Facebook eller Twitter. Genom att söka i ett telefonnummer kan du ta reda på om numret är associerat med en viss profil.
 2. Skriv hela numret i sökrutan.
 3. Granska sökresultaten. Profiler som är inställda på privata visas inte i resultaten.

Sökmotorer

 1. Ta upp en sökmotor som Google, Bing eller Yahoo.
 2. Ange hela numret (inklusive riktnummer) i sökrutan.
 3. Bläddra bland listorna för att se var detta nummer visas på webben. Observera att den mest relevanta informationen visas inom de första resultaten.

Tips

Du har också möjlighet att använda en app för omvänd telefonsökning på din mobila enhet. Alternativ för Android inkluderar RealCaller och TruthFinder, medan CallerSmart och Number Guru fungerar på iOS (länkar i resurser).