Skillnader mellan iPhones och andra smarta telefoner

När mobiltelefoner först slog till på den offentliga marknaden var de utformade speciellt för att ringa samtal och innehöll inte mycket i vägen för extra funktioner. Men under det senaste århundradet har mobiltelefontekniken förbättrats enormt och mobiltelefoner används vanligtvis för mycket mer än att ringa ett samtal. Telefoner som erbjuder en mängd olika funktioner kallas smarta telefoner. IPhone av Apple är en typ av smart telefon men har funktioner som skiljer den från en vanlig smart telefon.

programvara

För närvarande tillåter iPhone inte användning av programvara från tredje part. All iPhone-kompatibel programvara måste antingen släppas eller godkännas av Apple för att fungera på iPhone. Andra smarta telefoner tillåter användaren att använda program från tredje part och är lite mer flexibla inom detta område.

Gränssnitt

IPhone använder ett pekskärmsgränssnitt som var unikt när det släpptes. Andra smarttelefontillverkare har sedan dess lagt till liknande gränssnitt till sina telefoner, men iPhone är fortfarande den vanligaste. Andra smarta telefoner erbjuder gränssnitt utan pekskärm för användare som föredrar knappsats eller knappnavigering.

Företag

IPhone erbjuds exklusivt via Apple. Andra smarta telefoner kan köpas från olika företag, som BlackBerry, Motorola eller Nokia. Mobiltelefontjänsterna som stöder iPhone är också begränsade till Verizon eller AT&T, medan det finns andra smarta telefoner som finns i praktiskt taget alla nätverk.

Appåtkomst

Applikationer för smarta telefoner och iPhones kallas helt enkelt "appar". IPhone har för närvarande den största och mest olika appbutiken som finns tillgänglig. Appmarknaden för andra smarttelefonmärken växer och har fördelen att den är öppen för tredjepartsutvecklare.