Hur man ansluter en iPod Nano till en dockningsstation

Nano är Apples mest grundläggande iPod-modell, men den innehåller många av de funktioner som finns på de mer sofistikerade iPod Touch- och iPhone-modellerna. Den sjunde generationens iPod Nano släpptes 2012 och den levereras med en "Lightning" -kabel, till skillnad från andra modeller som har en 30-stifts kontaktkabel. Om du har en dockningsstation med en 30-stiftsanslutning behöver du en adapter för att ansluta den till din Nano.

Steg 1

Bestäm vilken iPod du har och vilken typ av kontakt du behöver. Se iPod-förpackningen eller baksidan av iPod för att identifiera vilken generation du har.

Steg 2

Skaffa en dockningsstation med Lightning-kabelanslutningen om du har en Nano som är 7: e generationen eller senare. Om du redan har en dockningsstation med 30-stiftsanslutning kan du köpa en blixtadapter från Apple. Om du har en tidigare Nano med 30-stiftsanslutning behöver du inte en adapter för att ansluta din äldre Nano. Anslut dockan dockningsstationen till ett eluttag eller se till att den har fulladdade batterier, om tillämpligt.

Anslut blixtporten på din sjunde generationens Nano till motsvarande portanslutning på din dockningsstation. Om du har en 30-stifts dockningsstation, anslut Lightning-adaptern till porten längst ner på din iPod och anslut sedan den andra änden till din 30-stifts portanslutning. Om du har en iPod från Sxith-generationen placerar du bara 30-stiftsporten längst ner på din iPod ovanför 30-stiftsportanslutningen.