Är det dags för en ny dator (eller kan du göra din befintliga snabbare)? [Infografik]

Att fatta beslutet att köpa en ny dator är inte något jag tar lätt på. Även med en solid backup på plats är det ont i nacken att migrera mina saker till en ny dator. Och jag alltid - alltid! - oroa mig för att jag kommer att sakna något och förlora en kritisk fil som för alltid kommer att hemsöka mina drömmar. Och det är utöver kostnaden för att köpa en ny dator och alla andra irritationer att få den installerad.

Så det måste du göra att din befintliga dator håller så länge som möjligt. I den andan är här en infografik som hjälper dig att skära ut orsakerna till långsam prestanda och avvärja nästa datorköp så länge som möjligt.

Är det dags för en ny dator (eller kan du göra din befintliga snabbare)? [Infografik]

Klicka på bilden för en större vy.

Tror du att din dator kan vara nästan redo för papperskorgen? Här är några artiklar som kan hjälpa:

  • Din dator kan bara vara smutsig. Täppta fläktar och ett kattpälstäckt moderkort kan också sakta ner saker på grund av värme. Så här rengör du datorns insida på ett säkert sätt.
  • Som infografiken säger kan du kanske göra några smarta, billiga uppgraderingar för att hålla din befintliga dator surrande. Här är vad du bör tänka på.
  • Är det verkligen dags att köpa en ny dator? Då behöver du den här artikeln om hur du återanvänder, säljer eller återvinner din befintliga dator.

Infografisk kredit: avgörande

Fotokredit: Aidon / Digital Vision / Getty Images