Hur man ändrar WhatsApp-aviseringsljud på iPhone och Android

WhatsApp låter dig ställa in anpassade meddelandeljud för varje enskild chat i ditt WhatsApp-konto. Nedan följer stegen för att ändra WhatsApp Notification Sound eller Tone på iPhone och Android Phone.

Ändra WhatsApp Notification Sound

När din telefon ständigt varnar dig om olika aviseringar från olika appar kan det vara svårt att veta vilka varningar som kommer ifrån varifrån.

Av den anledningen kanske du vill ändra WhatsApp-meddelande-ljudet på din telefon till något annat än andra meddelandeljud, så att du kan veta att du har fått ett WhatsApp-meddelande, utan att titta på telefonen.

Faktum är att den anpassade meddelandefunktionen i WhatsApp låter dig ställa in olika aviseringsljud för olika kontakter, så att du kan veta vem som försöker kontakta dig på WhatsApp, utan att ens behöva titta på deras namn.

Ändra WhatsApp-meddelandeljud på iPhone

Följ stegen nedan för att ändra WhatsApp Notification Sound på iPhone eller iPad.

1. Öppna WhatsApp på din iPhone eller iPad.

2. Öppna sedan Chatten som du vill ändra WhatsApp Notification-ljudet för.

3. På nästa skärm klickar du på Chattens namn.

4. På skärmen Kontaktinfo klickar du på alternativet Anpassad ton.

5. På nästa skärm klickar du på den ton du vill och klickar sedan på Spara från skärmens övre högra hörn (se bild nedan)

Obs: Genom att trycka på Tone-namnet kan du lyssna på Tonen och du kan gå igenom tillgängliga toner för att välja den som passar din smak och sedan trycka på Spara.

Ändra WhatsApp-meddelandeljud på Android-telefon

1. Öppna WhatsApp på din Android-telefon eller surfplatta.

2. Öppna sedan Chatten för vilken du vill ändra aviseringsljudet.

3. På nästa skärm trycker du på Chattens namn längst upp.

4. Klicka på Anpassade meddelanden på informationsskärmen Chattar (se bild nedan).

5. På nästa skärm, se till att alternativet Använd anpassade aviseringar är aktiverat. Klicka sedan på alternativet Meddelandeton som finns under Meddelandeaviseringar.

6. På popup-fönstret som visas klickar du på meddelandetonen som du vill använda för den här chatten på WhatsApp och sedan på OK för att spara inställningarna.

Obs! Du testar olika toner genom att trycka på tillgängliga toner och välja den som passar din smak.