Hur fixar jag den fastnade "Sleep" -knappen på min iPod Touch

"Viloläge" -knappen är ansvarig för att sätta din iPod i "viloläge", vilket stänger av skärmen men håller iPod på och redo att vakna istället för att vara helt avstängd. Knappen "Viloläge" tar också iPod ur viloläge och visar låsskärmen. Om din "Sleep" -knapp har fastnat kommer du att ha svårt att använda din iPod Touch. Lyckligtvis kan du kanske fixa det, beroende på hur allvarligt knappen har fastnat och hur villig du är att potentiellt skada din iPod. Du kan behöva öppna din iPod, och detta kan inte bara förstöra din enhet utan också ogiltigförklara din garanti.

Torka av "Sleep" -knappen med en fuktig mikrofiberduk. Spritz en bomullspinne med ett milt rengöringsmedel, eller bläck med tvålvatten. Rengör spalten runt knappen för att säkerställa att inget skräp eller klibbiga rester gör att det fastnar. Du kan också spruta tryckluft i kanterna runt knappen.

Klicka på "Sleep" -knappen flera gånger för att försöka få tillbaka den på plats.

Sätt in ett litet, tunt, hårt föremål, såsom en nål eller en nagelfil, i sprickan runt "Sleep" -knappen. Om fodralet är böjt över knappen, tryck in knappen hela vägen in och försök försiktigt men försiktigt att bända ut fodralet.

Blås varm luft från en hårtork på din iPod för att öppna den. Använd iPod Touch-öppningsverktyg, som kan säljas online för ungefär $ 1 från och med 2011, eller ett liknande litet, tunt metallföremål, till exempel en nagelfil, för att öppna iPod. För in verktyget i spåret där glasskärmen möter den svarta plastramen. Var mycket försiktig så att du inte skär för långt i din iPod, eftersom du enkelt kan klippa viktiga ledningar och bända mycket långsamt, eftersom du enkelt kan knäcka glasskärmen, som inte går att fixa. Försök inte bända mellan stålunderlaget och den svarta ramen.

Fortsätt att försiktigt bända skärmen bort från iPod-kroppen och var försiktig så att du inte drar bitarna för långt ifrån varandra och inte utövar för mycket kraft på någon del.

Undersök "Sleep" -knappen när du har separerat de två iPod-bitarna. Håll bitarna nära varandra, eftersom de är fästa med en känslig tråd. Bestäm vad som verkar orsaka att knappen fastnar - vanligtvis är fodralet något böjt, men det kan finnas andra interna problem. Tryck ner knappen genom hålet i fodralet och använd iPod-öppningsverktygen eller liknande för att böja fodralet.

Sätt tillbaka knappen genom hålet och se till att den kan stiga hela vägen.

Applicera ett lager lim runt kanten på iPod där de två delarna möts och tryck de två delarna ordentligt ihop igen.

Objekt du behöver

  • Mikrofiberduk

  • Bomullspinne

  • Mild flytande rengöringsmedel

  • Komprimerad luft

  • Hårtork

  • Öppningsverktyg för iPod Touch eller liknande

  • Lim

Varningar

Alla försök att öppna din iPod kan enkelt förstöra enheten. Utvärdera noggrant risken innan du testar den här metoden.