Fungerar alla Dell-laddare på alla Dell-datorer?

Inte alla Dell-bärbara laddare fungerar på alla Dell-bärbara datorer, eftersom de enskilda modellerna varierar vad gäller strömkällans krav. Laddarna, samtidigt som de är kompatibla med kompatibla modeller, är utformade för att fungera med alla bärbara datorer som använder samma typ av anslutning och kräver samma effekt. Till exempel kan vissa Dell-bärbara datorer bara behöva 35 watt för att fungera, medan andra kan behöva mer än 100W. En Dell-laddare kan fungera med en bärbar dator som den inte var avsedd att fungera med, men skillnaden i effekt kan skada den bärbara datorn.

Av Wattage, inte märke

Bärbara datorer laddar ut en specifik watt, vilket garanterar kompatibilitet med bärbara datorer; varumärket knutet till laddarmodellen är bara en försäkran om att enheten fungerar. Till exempel, om du har två Dell-bärbara datorer med kompatibla Dell-laddare som körs på 75 W respektive 90 W, kan du få ett fel eller skada datorn när du byter adapter. Men om du byter ut laddare med ett annat märke laddare, som Targus, Sony eller Asus, som delar samma anslutning och watt, kommer laddaren sannolikt att fungera med Dell-bärbara datorn.

Spänning och förstärkarkomplikation

Även om laddaren och den bärbara datorns effekt är desamma, och de två enheterna fungerar tillsammans, kan laddaren skada den bärbara datorn på grund av skillnader i strömkälla. Effekt beräknas genom att dividera spänningen med strömstyrka. Den alternativa laddningsspänningen och strömstyrkan bör överensstämma med fabriksladdarens betyg om möjligt. En tillverkare som byter laddare från Dell riskerar inte att skada bärbara datorn.