Hur man tittar på CCTV på distans

Tv-kameror med slutna kretsar gör det möjligt för operatörer att se kameran matas genom en specifik bildskärm utan att sända en signal genom luften. Detta ger säkerhet för videoflöden. Det finns två primära sätt att ställa in fjärrvisning för en CCTV-feed: direkt via en dator eller via en router. Båda metoderna använder Internetprotokoll för att möjliggöra säker visning från alla datorer eller mobila enheter med en Internetanslutning.

Datoranslutning

Steg 1

Installera ett videoinspelningskort i din dator enligt installationsanvisningarna för paketet om du vill använda datorn för att möjliggöra fjärrvisning av CCTV-videoflöden. Detta bör göras om den digitala videobandspelaren som är ansluten till ditt CCTV-system inte stöder en Ethernet-anslutning eller om du inte har en DVR ansluten till ditt system.

Steg 2

Starta datorn och installera drivrutinerna och programvaran för videoinspelning som medföljde kortet. Denna programvara gör det möjligt för datorn att känna igen ingång från videoinspelningskortet och spela eller spela in videodata som tas emot från kortet.

Steg 3

Anslut datorn till CCTV-systemet genom att ansluta en koaxialkabel från kameramatningen eller DVR till videokortet.

Steg 4

Starta videoprogramvaran för att säkerställa att dess kort tar emot videodata från flödet. Videon från kameran kommer att visas i bildskärmsområdet på skärmen om kortet är korrekt anslutet till CCTV-systemet.

Steg 5

Starta din videostreaming-programvara.

Steg 6

Ställ in ingången från videoinspelningskortet som en strömmande källa och konfigurera programvaran för att ställa in användaruppgifter för strömmande video. När programvaran har konfigurerats enligt dina önskade inställningar, starta streaming av videoflöde.

Steg 7

Ange webbadressen som tilldelats strömmande videoflöde i en mediaspelare eller webbläsare på den fjärrdator eller mobila enhet du väljer.

Ange ett användarnamn och lösenord när du uppmanas till det. När du är autentiserad ser du videoflöden när det streamas från din dator.

Routeranslutning

Steg 1

Anslut den Ethernet-aktiverade DVR-enheten på ditt CCTV-system till din datornätverksrouter med en cat5 Ethernet-kabel. Se till att du ansluter Ethernet-kabeln till rätt port på routern. vissa routerportar är reserverade för modemkablar eller annan specifik hårdvara.

Steg 2

Slå på TV: n eller monitorn som används för att visa video från DVR om den inte redan är påslagen.

Steg 3

Använd DVR-fjärrkontrollen för att öppna DVR-inställningsmenyn. Eftersom DVR är Ethernet-aktiverad bör det finnas ett "Nätverksinställningar" eller liknande menyalternativ som gör att du kan konfigurera Internetalternativ.

Steg 4

Följ instruktionerna på skärmen eller instruktionerna i bruksanvisningen för DVR för att ställa in videostreaming. Ange all nödvändig information som användaruppgifter och routerinställningsinformation och börja sedan strömningsprocessen.

Få åtkomst till videoströmmen direkt från dess IP-adress på samma sätt som om du strömmar video från en dator.