Hur teknik har påverkat kommunikationen

Den takt som våra prylar och gizmos blir kraftfullare visar inga tecken på att sakta ner och de senaste tekniska framstegen under de senaste decennierna har revolutionerat sättet vi kommunicerar med varandra. Kärnan i denna revolution är Internet som bryter ner hinder för avstånd och kostnad för att göra oss mer uppkopplade än någonsin tidigare.

Webben

Nätet är kärnan i många sätt på vilka teknik har påverkat kommunikationen. Det gör att vi direkt kan kommunicera över hela världen till priset av ett bredbandsabonnemang, vilket har haft en dramatisk inverkan på hur vi kan hålla kontakten med familjen eller göra affärer med kollegor som arbetar på distans. Även om detta har gjort det lättare att få kontakt med andra har det också gjort det svårare att stänga av. Att kommunicera med dem vi känner är nu mycket enklare och bekvämare än någonsin, med risk att göra våra liv allt mer brådska och upptagen.

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner och andra mobila enheter som surfplattor har accentuerat effekten av webben. Vi är inte bara tillgängliga varje gång vi sätter oss vid en dator, vi är nu tillgängliga var vi än är. Våra mobiltelefoner gör det möjligt för oss att kommunicera med hundratals eller till och med tusentals kontakter över en myriad av tjänster och plattformar med några kranar på skärmen. Det är inte längre nödvändigt att använda kontakt och tal ansikte mot ansikte för att kommunicera - vi kan använda korta SMS-meddelanden eller lämna en röstmeddelande eller skicka en tweet från våra telefoner. Återigen motverkas bekvämligheten som erbjuds av alla dessa extra kanaler genom den extra insats som krävs för att övervaka dem alla.

E-post

Skicka e-post är 21-talets brevskrivning, men det är så mycket mer förutom. Det gör det möjligt för oss att skicka korta idéer eller tankar såväl som långa missiviteter, det gör det möjligt för oss att skicka samma meddelande till dussintals människor samtidigt, och det gör att vi kan följa våra ord med bilder, länkar och andra filer. E-post, som arbetar på nätet, har gjort kommunikationen mer varierad och mer flexibel, vilket ger oss en rad nya sätt att sprida information, flörta med potentiella partners, göra nya bekanta eller be om ursäkt för fel. Om vi ​​inte vill träffas personligen, eller om vi inte kan det, är det inte längre nödvändigt.

Använda sociala nätverk

Sociala nätverk handlar om att dela. Det har förändrat hur vi delar våra foton, tankar, videor och mer. Det har öppnat nya sätt att kommunicera med våra vänner och familj som tidigare skulle ha krävt att vi skulle inrätta vår egen radio, TV-station eller tidning. Som med e-post och webben i allmänhet gör webbplatser som Facebook och Twitter (tillsammans med tillhörande mobilappar) oss att kommunicera snabbare, enklare och oftare. Teknik har gjort kommunikationen med andra så okomplicerad och naturlig att det ofta är nödvändigt att försöka begränsa användningen av dessa plattformar och verktyg för att undvika överbelastning.