Så här fixar du en surfplatta som inte startar eller startar efter Splash

Att uppleva problem med en surfplatta är ingen rolig uppgift, särskilt om den surfplattan inte ens startar i operativsystemet. De flesta felsökningssteg för surfplattor är beroende av att du har tillgång till surfplattans meny "Inställningar", vilket inte är ett alternativ när du inte kan komma förbi stänkskärmen. Dina alternativ är ganska begränsade när det gäller felsökning av surfplattor i detta dystra tillstånd, men det kan fortfarande vara möjligt att rädda enheten.

Ladda batteriet

Det första steget i felsökning av surfplattan är att se till att batteriet är fulladdat. Anslut surfplattan till antingen ett vägguttag eller en USB-port på din dator och låt den laddas. Oavsett om du använder en iPad, Kindle, Nexus eller Surface, garanterar ett fulladdat batteri att surfplattan kan slutföra sin startprocess och hålla ström genom framtida felsökningsinsatser.

Utför en omstart

Tablettillverkare rekommenderar ofta en snabb återställning av surfplattan för att rensa eventuella problem och fel. På iPad trycker du och håller ned “Sleep / Wake” -knappen och “Home” -knappen för att tvinga enheten att återställas. Håll på strömknappen i Kindle i 20 sekunder. Håll Nexus eller Surface "Power" -knappen intryckt för att stänga av den och gör sedan samma sak för att slå på den igen.

Utför en fabriksåterställning

Om en mjuk återställning inte löser surfplattans problem kan det vara dags att utföra en fullständig fabriksåterställning. På Nexus, sätt på surfplattan och tryck omedelbart på "Volym ned" -knappen. Välj "Recovery mode" och tryck på "Power" igen. När enheten startar i återställningsläge, tryck på "Volym upp" för att välja "torka data / fabriksåterställning" och tryck på "Strömknappen" för att välja. Bekräfta för att starta rensningen av alla inställningar och data. Anslut enheten till din dator på iPad, öppna iTunes, välj iPad från "Enheter" -menyn och välj "Återställ iPad." Surface och Kindle tillhandahåller inte en metod för att utföra en fabriksåterställning som inte är beroende av att surfplattan startar framgångsrikt.

Ytterligare felsökning

Om du laddar batteriet, startar om enheten och utför en fullständig fabriksåterställning inte löser startproblemet, är det troligt att din surfplatta har upplevt ett kritiskt fel på antingen programvara eller hårdvara eller båda. Vid denna tidpunkt måste du kontakta teknisk supportpersonal som är dedikerad till din specifika enhet för djupare felsökningssteg fram till och eventuellt inklusive utbyte av enheten. De flesta nya enheter bör täckas av tillverkarens garanti.