Hur man gör pergament som ser papper på Illustrator

Adobe Illustrator erbjuder dussintals förinställda effekter som hjälper dig att lägga till en anpassad touch till ditt arbete. Pergamentpapperfärger är användbara för att lägga till ett vintage- eller nödläge i dokumentets design. Rynk- och fjäderverktygen är de enda förinställningar som behövs för att skapa en pergamenteffekt i Illustrator. Spara ditt pergamentpappersdokument som en mall för framtida användning när du når önskad finish.

Välj "Rektangelverktyget" och rita en stor rektangel. Rektangelns orientering ska vara stående.

Minska rektangelns streck till noll med verktygsfältet Sökväg. Att reducera stroke raderar gränsen som finns på rektangeln.

Dubbelklicka på ikonen "Fyll" i huvudverktygsfältet och ändra färgen på rektangeln till mörkbrun.

Välj "Wrinkle Tool" i huvudverktygsfältet. Detta verktyg finns på undermenyn "Warp". För att komma åt denna undermeny, klicka på den lilla pilen längst ned till höger på Warp-ikonen. Dubbelklicka på "Wrinkle Tool".

Ställ in de horisontella och vertikala värdena till 100 procent för att få pergamenteffekten på alla fyra sidor av ditt papper. Använd reglaget "Detalj" för att förbättra eller minska effekten genom att dra den åt höger eller vänster. Klicka på "OK" för att stänga dialogrutan.

Dra rynkorverktyget längs kanterna på din rektangel för att skapa ett bekymrat utseende. När kanterna är skrynkliga efter eget tycke väljer du rektangeln och Kopierar och klistrar in med tangentbordsgenvägarna CTRL + C och CTRL + V.

Välj det översta objektet och dubbelklicka sedan på ikonen "Fyll" för att ändra den övre rektangeln till en ljus pergamentfärg. Ta bort strecket från den övre rektangeln och välj "Fjäder" från menyn "Effekter - stiliseringsalternativ". I fönstret Feather-alternativ väljer du förhandsgranskning för att se ändringarna när du ökar Feather Radius. Den färdiga produkten är ett slitet ark pergamentpapper.

Tips

Justera färgen på rektangelns nedre lager efter applicering av fjädereffekten på det övre lagrets rektangel, så att båda nyanserna smälter ihop. Det kan ta några minuter att experimentera innan du hittar rätt färg.