Hur man byter lösenord till en AT&T eWire Wireless Router

2Wire är en trådlös router och modemtillverkare som ibland antas kallas "eWire" på grund av deras logotyp. AT&T tillhandahåller 2Wires kombinationsmodem och trådlösa router till sina kunder för att få tillgång till bredbandstjänster. Att ändra det administrativa lösenordet eller åtkomstlösenordet för routern är enkelt, oavsett om du kommer ihåg dem eller inte. Du bör byta dem så ofta för att skydda ditt trådlösa nätverk.

Ändra routerns lösenord

Steg 1

Öppna en webbläsare och skriv "http://gateway.2wire.net" i adressfältet. Om du föredrar kan du använda "http://192.168.1.254" istället.

Steg 2

Klicka på "System" -fliken för att visa din routers alternativ. Klicka på länken "Systemlösenord". Om du redan har ett lösenord, ange det i fönstret som dyker upp och tryck på "Skicka" -knappen. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord klickar du på länken "Jag kan fortfarande inte komma ihåg mitt lösenord" och tar dig till skärmen "Återställ systemlösenord".

Se till att kryssrutan för systemlösenordet är aktiverad. Lägg ditt nya lösenord i fälten märkta "Ange nytt lösenord" och "Bekräfta nytt lösenord." Lägg ett lösenordstips i fältet längst ner för att påminna dig om du glömmer det och tryck på knappen "Spara". Om du använder skärmen för återställning av lösenord istället för skärmen "Redigera systemlösenord" är det detsamma förutom att du också måste ange systemnyckeln som visas under streckkoden på din router i fältet "Systemnyckel".

Ändra lösenord för nätverksåtkomst

Steg 1

Öppna en webbläsare och skriv "http://gateway.2wire.net" i adressfältet. Om du föredrar kan du använda "http://192.168.1.254" istället.

Steg 2

Ange ditt administrativa lösenord i fönstret som kommer upp. Det här är lösenordet du angav när du först konfigurerade din 2Wire-router. Klicka på fliken som säger "Hemnätverk."

Steg 3

Klicka på länken "Trådlösa inställningar" och ändra alternativet från standardnätverksnyckeln till en anpassad. Du kan ändra den till en 64-bitars hexadecimal åtkomstnyckel med 10 siffror 0-9, a-f eller A-F eller en 128 bitars hexadecimal åtkomstnyckel med samma begränsningar. Om du har använt en anpassad åtkomstnyckel kan du ändra den till standard på den här skärmen. Standardtangenten visas längst ner på routern.

Tryck på knappen "Spara" när du är klar med ändringar på sidan.