Hur du blockerar ett specifikt telefonnummer från att ringa och skicka SMS till din Alltel Samsung-telefon

Från och med 2011 erbjuder Alltel inte en samtalsblockeringstjänst för Samsung eller andra mobiltelefonmodeller. Prenumeranter kan dock hantera oönskade samtal med befintliga funktioner. En speciell kod blockerar enskilda texter. För röstsamtal, ladda upp din kontaktlista och begränsa accepterade samtal till uppringare i listan. Om metoden visar sig vara alltför begränsande, bifoga en speciell ringsignal till kända oönskade uppringare. Tonen varnar dig för att inte ta upp telefonen.

Blockerande texter

Steg 1

Skapa ett nytt textmeddelande. Börja meddelandet med bokstaven "B." i kroppen. Följ med det tio-siffriga mobila enhetsnumret du vill begränsa.

Steg 2

Skicka texten till numret "8888".

Avblockera numret i framtiden genom att ersätta "B" för "B" i meddelandet.

Begränsa till kontakter

Steg 1

Välj "Inställningar". Menyplatsen varierar något beroende på telefonmodell. På en Samsung MyShot-telefon visas menyn när du klickar på knappen "Meny / OK". På en Messenger Touch-telefon hittar du den genom att trycka på "Meny" -knappen och sedan välja "Meny 1". Resten av telefonens menykonfiguration förblir likartad på alla modeller.

Steg 2

Ange telefonens upplåsningskod. Om du inte har återställt koden tidigare, prova de sista fyra siffrorna i telefonnumret.

Steg 3

Gå till "Telefoninställningar" och sedan "Säkerhet".

Välj "Begränsningar" och sedan "Samtal". Välj "Tillåt kontakter" för att begränsa accepterade samtal till endast numren i din kontaktlista.

Ringtone Alert

Steg 1

Välj "Kontakter" i telefonmenyn. I vissa telefoner kan det finnas en separat kontaktmeny tillgänglig direkt från standby-skärmen. Välj den oönskade kontakten från listan.

Steg 2

Välj "Redigera" och sedan "Ringsignal".

Bläddra igenom ringsignallistan tills du når önskat ljud. Tryck på vald ringsignal för att associera ljudet med kontaktnumret.