Hur man installerar en chatt på din Tumblr-blogg

Det finns ett antal gratis chattjänster designade speciellt för Tumblr. Du kan lägga till en chattfunktion i din blogg genom att kopiera en del HTML-kod och klistra in den i din anpassade HTML-redigerare på Tumblr. Detta ger besökare möjlighet att chatta via text i realtid på din Tumblr-sida.

Babblr

Besök Babblr-webbsidan (länk i resurser) och kopiera chattknappen HTML från alternativ 2 så att den syns på din offentliga Tumblr-sida. Gå till din Tumblr-instrumentpanel och klicka på "Anpassa". Välj "Anpassad HTML" och klistra in koden i textredigeraren, precis före ""tagg. Klicka på den nya Babblr-ikonen på instrumentpanelen och logga in med dina Twitter-referenser.

CBox

Besök CBox webbplats (länk i Resurser) och registrera dig för ett konto. Välj "Skapa min CBox" och välj "Publicera". Kopiera den angivna HTML-koden och klistra in den i den anpassade HTML-redigeraren på Tumblr.

Chatango

Besök Chatango-webbplatsen och välj en stil för chattfönster, till exempel "Box", "Tab" eller "Live Button". Skriv ett anpassat chattgruppnamn i textfältet och klicka på "Skapa grupp". Skriv in ett användarnamn och lösenord och klicka sedan på "Registrera dig". Kopiera inbäddningskoden och klistra in den i den anpassade HTML-redigeraren på Tumblr.