Hur FaceTime någon från en dator

Apple FaceTime-applikationen, som används för att ringa röst- och videosamtal med andra FaceTime-användare, var ursprungligen endast tillgänglig på iPhone. Men Facetime kan nu också användas på din Mac-dator. Efter nedladdning och installation av FaceTime för Mac-appen från Apple App Store kan Mac-användare ringa FaceTime-samtal gratis via internet.

Tryck på "Command-Space" och skriv "Facetime" för att se om din Mac redan har applikationen. Om du ser det, tryck bara på Enter för att öppna det. Om den inte finns på din dator, ladda ner den från Apple App Store på din Mac. Appen ingår på Mac-datorer med OS X Lion eller senare, men måste köpas för 99 cent av användare med Mac OS X v10.6. För att installera och använda appen måste du ha minst Mac OS version 10.6.6, ett Apple-ID och en Mac som stöder operativsystemet Snow Leopard.

Öppna FaceTime-programmet genom att välja det från antingen Dock eller mappen Applications på din dator.

Välj namnet på den person du vill ringa genom att klicka på namnet i listan "Mina kontakter" till höger på FaceTime-skärmen. Om personens namn ännu inte ingår i din kontaktlista, klicka på knappen till höger om rubriken "Mina kontakter", betecknad med ett plustecken och ange en ny kontakt.

Klicka på telefonnumret eller e-postadressen som är kopplad till personens FaceTime-konto för att starta ett samtal. Om du ringer till någon som använder en iPhone vill du välja det telefonnummer som är kopplat till hans enhet. För användare på en iPad, iPod Touch eller Mac, välj den e-postadress som är kopplad till hans FaceTime-konto.

Börja din videochatt när kontakten har upprättats. Du kan avsluta samtalet när som helst genom att klicka på knappen "Avsluta samtal".

Tips

Se till att din webbkamera är aktiverad innan du startar ett FaceTime-samtal. Om du använder en intern webbkamera bör den starta så snart du inleder samtalet.