Hur inaktiverar du Windows Defender i XP

Windows Defender är ett gratis antispionprogram för Windows som låter dig ta bort farlig spionprogram. Windows Defender körs automatiskt när du startar din dator och övervakar processer i realtid. Även om Windows Defender är ett viktigt säkerhetsverktyg kan du behöva inaktivera det när du installerar vissa program och applikationer. Om du inte längre använder programmet kan du avinstallera det från din Windows XP-dator med det inbyggda avinstallationsverktyget.

Starta "Services" -konsolen genom att klicka på Windows "Start" -meny, klicka på "Kör", skriva "services.msc" (utan citat) i den öppna rutan och trycka på "Enter".

Rulla ner "Tjänster" -konsolen och dubbelklicka på "Windows Defender." En ny dialogruta startas. Klicka på "Stopp" -knappen och välj "Inaktiverad" i rutan "Starttyp". Klicka på "OK" för att spara ändringarna. Stäng konsolen "Tjänster".

Klicka på Windows "Start" -meny om du vill avinstallera Windows Defender. Klicka på "Kontrollpanelen" och dubbelklicka på ikonen "Lägg till eller ta bort program". Detta öppnar programfönstret. Rulla ner i programfönstret och klicka på "Windows Defender." Klicka på "Ta bort" och bekräfta att du vill ta bort programmet. Avinstallationen tar bort Windows Defender. Starta om datorn för att slutföra borttagningsprocessen.