Hur man lägger till genväg till valfri webbplats på Mac

Det är enkelt att lägga till genvägar till någon av dina favoritwebbplatser på Mac. Du kan antingen placera genvägen på skrivbordet eller lägga till den i Dock för mer enkel åtkomst.

Lägg till genväg till valfri webbplats på Mac

Ett bra sätt att göra din favoritwebbplats lättillgänglig på din Mac är att lägga till en genväg till webbplatsen på Dock på din Mac.

När en genväg till en webbplats har lagts till på skrivbordet eller till Dock kan du helt enkelt klicka på den genvägen för att omedelbart börja läsa artiklar publicerade av din favoritwebbplats.

Lägg till genväg till webbplatsen på Mac med Safari Browser

Medan du kan lägga till genvägar till webbplatser på nästan alla webbläsare, kommer vi att börja med Safari, som är standardwebbläsaren på din Mac

1. Öppna Safari-webbläsaren på din Mac och besök din favoritwebbplats som du vill lägga till en genväg till. Låt oss i detta fall anta att du vill lägga till techbout.com.

2. När webbplatsen öppnas i Safari-webbläsaren väljer du hela URL-adressen till webbplatsen som du ser i adressfältet i Safari-webbläsaren (se bild nedan).

3. Klicka sedan och dra URL-adressen till skrivbordet och släpp musknappen. Detta skapar en genväg till webbplatsen på skrivbordet på din Mac.

Som du ser på bilden nedan kan du också lägga till genvägen till Dock genom att dra URL-adressen ned till höger om Dock på din Mac. Detta skapar en genväg inom Dock, vilket gör den ännu mer framträdande och tillgänglig jämfört med Desktop-genvägen.

Varje gång du vill besöka den här webbplatsen kan du bara klicka på genvägen till webbplatsen som finns på skrivbordet eller på Dock.

Lägg till genväg till webbplatsen på Mac med Chrome Browser

Följ stegen nedan för att lägga till genväg till valfri webbplats i Googles Chrome-webbläsare. Som ni kommer att märka är stegen desamma som för Safari-webbläsaren.

1. Öppna Chrome-webbläsaren på din Mac och besök webbplatsen som du vill lägga till genvägen till.

2. När webbplatsen laddats i Chrome-webbläsaren väljer du hela webbadressen till webbplatsen i adressfältet i Chrome-webbläsaren.

3. Klicka sedan och dra URL-adressen till Mac-skrivbordet. Detta skapar en genväg till webbplatsen på skrivbordet på din Mac.

Om du vill skapa en genväg på Dock drar du webbadressen till höger om Dock på din Mac.