Hur man kopplar upp DSL och kabelinternet

DSL och kabelinternet ger några av de snabbaste anslutningshastigheterna som är tillgängliga för hemmaanvändaren. Även om metoden för att föra internetsignalen till hemmet eller kontoret är annorlunda, ansluter båda anslutningarna till din dator på exakt samma sätt, så att du enkelt kan installera en DSL-internetanslutning om du har gjort det med kabel-Internet tidigare (eller versa).

Steg 1

Anslut koaxialkabeln till kabeln "In" -porten inbyggd i väggen. Det är här kabelsignalen kommer in i ditt hem. Om du använder en Ethernet-kabel ansluter du den till Ethernet-porten inbyggd i väggen. Det ser ut som ett telefonuttag, men porten är något bredare. Om du bor i ett äldre hem som inte har den här anslutningen kan du få en telefonlinje till Ethernet-adapter från din internetleverantör, vanligtvis gratis.

Steg 2

Fäst den motsatta änden av koaxialkabeln i "In" -porten på kabelmodemet. Om du använder ett DSL-modem kopplar du Ethernet-kabeln till "WAN" -porten på modemet.

Steg 3

Sätt i en andra Ethernet-kabel i en av "Out" -portarna på antingen DSL- eller kabelmodemet. Anslut kabelns motsatta ände till Ethernet-porten på datorn.

Steg 4

Leta efter aktiverings-URL: n längst ner på modemet. Det kan också ingå i pappersarbetet som medföljde din router eller modem. Starta din webbläsare och skriv hela URL: en i sökfältet och tryck på "Enter". Detta laddar aktiveringssidan för DSL- eller kabelmodemet.

Skriv "admin" för både användarnamn och lösenord. Skriv in ett nytt användarnamn och lösenord om du vill ändra det och kryssa för att du använder internetanslutningen hemma (eller kontoret). Kryssa för om du använder anslutningen tillsammans med en trådlös router och klicka på "Spara". Detta sparar din konfiguration och du är redo att komma åt webben.