Hur man får bild i bild på Mac

Picture in Picture är ett nytt användbart tillägg till iOS 9 som gör det möjligt för iPad-användare att spela videor i bakgrunden medan de utför andra uppgifter på sina enheter. Överraskande är den här funktionen inte tillgänglig på Mac. Du kan dock fortfarande aktivera bild i bildläge på Mac med hjälp av stegen som visas nedan i det här inlägget.

Vad är bild i bild

Som namnet antyder låter bild i bildläge dig titta på en video på din enhet eller njuta av FaceTime-konversation med din vän medan du är upptagen med en annan applikation på din enhet.

Videon som spelas i bakgrunden kan sitta i vilket som helst av de fyra hörnen på iPad. Den minimerade videon följer till och med användarna när de öppnar en annan app. Fönstret som spelar upp videon kan ändras i storlek för att göra det större eller mindre.

Överraskande är denna användbara funktion inte tillgänglig på Mac som standard. Men genom att använda en app som heter Helium och genom att följa några enkla steg kan du få bild i bild på Mac.

Helium

Helium är en flytande webbläsare designad för Mac OS X och den här webbläsaren låter dig öppna allt annat på din dator medan du tittar på en video, precis som bilden i bildläge i iOS 9.

Helium stöder Netflix, Hulu, Plex, YouTube och tillåter till och med att du kan spela innehåll som lagras lokalt på din Mac.

Ett intressant och tankeväckande drag hos Helium är translucensläget. Detta gör att du kan göra det flytande fönstret lite transparent, så att du kan se genom fönstret och se innehållet som ligger under det.

Hur man tar bild i bild på Mac

Följ stegen nedan för att få bilden till bild på din Mac-dator.

  1. Ladda ner Helium-appen med den här länken.
  2. Öppna appen och klicka på Plats på menyfältet
  3. Klicka på Öppna webb-URL från rullgardinsmenyn
  4. Ange webbadressen till videon som du vill spela
  5. Klicka sedan på knappen Ladda efter att du har angett URL: en

När videon laddats kan du ändra storlek på Helium-webbläsaren och placera den var som helst på skärmen och njuta av att spela upp videon medan du fortsätter att arbeta på din Mac.