Nackdelar med Chromebooks

Liksom allt annat har Chromebooks också sina egna nackdelar och kanske inte passar alla. Därför är det nödvändigt att vara medveten om begränsningarna och nackdelarna med Chromebooks innan du fattar ett beslut.

Nackdelar med Chromebooks

Vi listar bara ned nackdelarna med Chromebooks, det rekommenderas att du också läser om "Fördelar med Chromebooks" för att få en övergripande bild av den här nya datorns rasen.

Begränsad lagring

Chromebooks säljs vanligtvis med 16 till 32 GB lokal lagring; de har också ett alternativ att utöka lagring med ytterligare 32 GB med ett SD-kort.

Detta betyder att du måste bli bekväm med tanken på att lagra alla dina filer på Googles Cloud Storage-tjänst eller hantera med tillgängligt inbyggt lagringsutrymme i Chromebooks, USB-stick och andra externa lagringsenheter.

Molnlagring

Chromebooks är i princip utformade för att utföra alla deras dator- och lagringsfunktioner på Googles molnplattform. För att du ska kunna utnyttja Chromebook till fullo måste du vara bekväm med tanken på att ha dina filer, böcker, bilder och musik på Google Drive.

Molnlagring är praktiskt taget obegränsad och inte alls dyr. Google erbjuder 100 GB gratis lagring på Google Drive i två år, varefter du betalar en liten avgift.

Men inte alla är bekväma med tanken på att ha filer med en molnlagringstjänst. Konceptet med att ha filer lagrade och tillgängliga lokalt är något anslutna till vårt system, det kommer att ta lite tid att bli bekväm med tanken på att lagra filer borta på molnet.

Chromebooks kan vara långsamma!

Även om Chromebooks är kända för sina ultrasnabba starttider kan de bli långsamma medan de utför uppgifter som att arbeta på kalkylark eller hämta och spara filer.

Detta beror vanligtvis på din internetanslutning, eftersom all behandling sker på molnet, hastigheten på din internetanslutning har också betydelse för Chromebooks hastighet.

Molntryckning

Till skillnad från vanliga bärbara datorer finns det inget sätt att ansluta en Chromebook till en skrivare. Detta betyder dock inte att du inte kan skriva ut från en Chromebook.

Chromebook-enheter använder Googles molntryckteknologi för att skriva ut ditt arbete på en skrivare. Detta betyder i princip att istället för att skicka ditt arbete direkt till en ansluten skrivare, kommer Chromebooks att skicka dina filer via internet till en molnklar skrivare.

Relaterat: Hur man skriver ut från en Chromebook

Microsoft Office

Chromebook är inte för dig, om du är helt beroende av Microsoft Office-produkter.

Chromebooks har sin egen version av gratis online-svit med kontorsliknande tjänster som gör att du kan arbeta med dokument, Excel som kalkylblad och presentationer.

Andra professionella program

Gå inte för Chromebooks, om du funderar på att använda professionella produktivitetsprogram som AutoCAD, Primavera, Timberline eller professionella redovisningsprogram.

Chromebooks stöder inte sådana program; det kan ta ett tag innan sådana program blir tillgängliga i onlineversion.

Videoredigering

Det finns säkert några bra online-videoredigeringstjänster som WeVideo som du kan använda på en Chromebook.

Chromebooks stöder emellertid inte professionella videoredigeringsprogram som Movie Plus, Cyberlink Power Director, Adobe Premier Elements och andra.

Dessa program kräver på enhet lokal processorkraft som finns i traditionella datorer, men inte i Chromebooks.

Ingen Photoshop

Photoshop, Photoshop Elements och andra Adobe-skrivbordsprogramvarulösningar stöds inte av Chromebooks. Du kommer att lita på online fotoredigeringsprogram som Pixlr, onlineversion av Photoshop Express Editor och andra.

Dessa online redigeringsverktyg är tillräckligt bra för de flesta avslappnade fotoredigeringsfunktioner men inte avsedda för professionell fotoredigering.

En god nyhet för Chromebook-användare är att Adobe arbetar med att släppa en fullständig version av Photoshop för Chromebooks.

Gaming

Med Chromebooks kommer du att begränsa dig till att spela onlinespel som Cut the Rope, Bejeweled och andra tillgängliga spel i Google Chrome Store - du kommer inte att kunna spela PC-spel med hög intensitet.

Det måste också nämnas att billigare Windows-datorer som försöker konkurrera med Chromebooks inte heller är lämpliga för att spela kraftintensiva spel.

Behöver Internet-anslutning

Medan Chromebook-enheter har offlinefunktioner är de utformade för att fungera bäst när du är ansluten till Google Drive via en internetanslutning.

Optiska diskenheter

Chromebook-datorer levereras inte med optiska enheter, det betyder att du inte kan spela dina favorit-DVD-skivor och Blu-Ray-skivor. Det finns inte heller något sätt att komma runt denna begränsning eftersom Chromebooks inte stöder externa optiska enheter.

Detta är inte en stor nackdel eftersom optiska diskenheter gradvis avvecklas från de flesta bärbara datorer.