Har alla USB-laddare samma spänning?

Standard USB-porten, vare sig det är USB 1.1 eller USB 2.0, levererar 5 volt el och gör att din anslutna enhet kan dra 500 milliampere. Eftersom detta är standardiserat bland USB-enheter är alla enheter som kan laddas via USB säkra att ansluta till din dator. Du måste dock vara mer försiktig när du använder en USB-adapter till ett vägguttag.

Enheter med höga behov

Vissa surfplattor och smartphones kräver faktiskt mer ström än vad som levereras av den genomsnittliga USB-porten. Det är troligt att du stöter på detta när du använder en äldre dator för att ladda moderna enheter. Vissa datorer kan dock leverera mer ström till enheter när det behövs. Andra kraftfulla enheter laddas när de är anslutna till en 5-V USB-källa, men laddas långsammare än vad de skulle göra via uttagsadaptern.

Högdrivna portar

Medan USB-portar levererar 5 V och 500 mA som standard har nyare datorer USB-portar som kan upptäcka en enhet som behöver mer ström. Enligt Dan Frakes från Macworld kan de flesta Intel Mac-datorer efter 2007 upptäcka när en ansluten enhet kräver mer ström och kan leverera 12 V och 1200 mA så länge som en kraftfull enhet är ansluten till datorn. När den är frånkopplad återgår porten till 5 V.

USB-uttagsadapter

Ett populärt alternativ till att ladda dina enheter via dator är att få en uttagsadapter med en USB-port för laddning av dina enheter. Dessa är praktiska eftersom de fungerar med vilken USB-kabel som helst, men de har ofta andra spänningar än en USB-port; Till exempel har USB-uttagsladdare från Apple 12 V istället för standard 5 V. Kontrollera adaptern du använder innan du använder den med din enhet.

Universal telefon USB-laddare

Telefontillverkare och återförsäljare har åtagit sig att skapa och implementera en universell mikro-USB-laddare för mobiltelefoner 2012. Dessa laddare kommer att ha samma spänning och är kompatibla med flera enheter, oavsett tillverkare. Micro-USB används redan i ett antal enheter, inklusive Sonys serie handhållna PSP-enheter och PS3-styrenheter.

Hur USB-laddare fungerar

USB-kontakter har fyra stift: två som kommunicerar med din dator och två som levererar ström till enheten. När du är ansluten till datorn får din enhet både ström och data. Vanligtvis betyder det att du inte kommer att kunna använda enheten om den inte matas ut från datorn. När du laddar är endast strömstiften inkopplade, vilket gör att du kan fortsätta använda enheten medan den laddas.