Kindles Wi-Fi-begränsningar

En av de viktigaste försäljningsställena, Amazon Kindle-serien av e-bokläsare stöder internetanslutning för nedladdning av böcker och webbsidor. Även om enheten har åtkomst till större delen av webben är den begränsad i vilken typ av innehåll den kan visa. De endast Wi-Fi-modellerna kan bara komma åt Internet när de är nära en router, i motsats till modeller som inkluderar 3G-anslutning.

Internetanslutning

Amazon Kindle-modeller med endast Wi-Fi-anslutning säljer för mindre än modeller med ett 3G-modem, men har den största begränsningen att endast stödja en internetanslutning inom räckvidden för en trådlös hotspot eller hemma-router. Utöver bara webbsurfning betyder detta till skillnad från modeller med 3G, Wi-Fi Kindles kan inte ladda ner nya böcker eller synkronisera din läsning med ditt Amazon.com-konto när du är på språng.

Begränsningar för Wi-Fi-adapter

Wi-Fi-adaptern i Amazon Kindle stöder anslutningar till trådlösa hemroutrar och gateways som använder trådlösa anslutningar av B-, G- och N-typ med 2,4 GHz-frekvensen. Eftersom Kindle inte stöder 5 GHz-frekvensen kan den inte fungera med routrar som exklusivt använder de äldre Wireless-A- eller Wireless-AC-lägena, och inte heller på 5 GHz-kanalen för Wireless-N-routrar. Kindle stöder inte heller routersystem för företag som vanligtvis finns på kontor.

Webbläsarbegränsningar

Kindle-webbläsaren stöder majoriteten av webbplatserna, men den kan inte köra Adobe Flash-innehåll eller webbvideo, inte heller innehåll som kräver andra plugins som Java eller Silverlight. Kindle-webbläsaren har en begränsad möjlighet att ladda ner filer, endast stöd för böcker med tilläggen AZW, AZW1, MOBI och PRC, samt textfiler. När du surfar på webben kan byte till mobilversionen av en webbplats lindra eventuella kompatibilitetsproblem med Kindle.

Fördelar och lösningar

Den största fördelen med att använda en Kindle på Wi-Fi är obegränsad surfning. Även om Amazon.com tillhandahåller gratis 3G-tjänster till modeller som stöds begränsar det webbläsning till 50 MB data per månad. Wi-Fi-anslutningar har ingen sådan gräns. Amazon.com rekommenderar användare att använda ett nätverk av gratis Wi-Fi-hotspots som inrättats av AT&T för att undvika denna begränsning eller ansluta när de är utanför huset på en endast Wi-Fi-modell.