Så här ställer du in Linksys WRT54GS som en andra åtkomstpunkt (13 steg)

Att distribuera två åtkomstpunkter i ditt hem eller företag kan öka räckvidden för ditt trådlösa nätverk avsevärt. WRT54GS, tillverkad av Linksys, är en allmänt tillgänglig, kostnadseffektiv trådlös G-router. Med rätt konfiguration kan den vidarebefordra trafik från alla klienter som är anslutna till den till din första, primära trådlösa router.

Tilldela en statisk IP-adress till nätverksadaptern på WRT54GS-subnätet

Steg 1

Klicka på Sök-charmen i charmfältet och skriv "Nätverksanslutning" i sökrutan. Klicka på "Inställningar" under sökrutan.

Steg 2

Klicka på "Visa nätverksanslutningar." I rutan som visas högerklickar du på din trådbundna Ethernet-anslutning och väljer "Egenskaper" i snabbmenyn.

Steg 3

Välj "Internetprotokoll version 4 (TCP / IPv4)" i rutan Den här anslutningen använder följande artiklar. Klicka eller tryck på knappen "Egenskaper" för att fortsätta.

Klicka eller tryck på "Använd följande IP-adress." I fälten nedan anger du en IP-adress som är unik för ditt WRT54GS-nätverk. Ange samma undernät som din router. Den vanligaste undernätmasken är “255.255.255.0”. Ange IP-adressen till routern som du är ansluten till för gatewayen. Klicka på "OK". Klicka på “OK” i nästa fönster för att avsluta.

Konfigurera routrar för WDS

Steg 1

Anslut din bärbara dator eller dator direkt till WRT54GS med en Ethernet-kabel. Se till att Ethernet-kabeln är ansluten till en LAN-port och inte WAN-porten.

Steg 2

Logga in på WRT54GS-hanteringsgränssnittet genom att öppna en webbläsare och skriva "192.168.1.1" (utelämna citat här och hela tiden). Detta är standardadressen för WRT54GS. När du uppmanas att ange ett användarnamn och lösenord lämnar du användarnamnfältet tomt och anger "admin" som lösenord.

Steg 3

Klicka på "Setup" -fliken och ge WRT54GS en IP-adress inom samma undernät som din första trådlösa åtkomstpunkt. Till exempel, om din huvudsakliga trådlösa router har en IP på 192.168.2.1 och ett undernät på 255.255.255.0, ge din åtkomstpunkt en IP på 192.168.2.253 och ett undernät på 255.255.255.0. Ställ in porten till adressen till din första trådlösa router. När du har klickat på knappen "Spara inställningar" för att slutföra måste du ändra din nätverksadapters IP-adress till en i det nya undernätet och återansluta till WRT54GS genom att skriva dess nya IP i webbläsarens adressfält. Klicka på knappen "Spara inställningar" för att slutföra.

Steg 4

Klicka på "Grundinställningar" under fliken "Trådlöst". Ställ in "Trådlöst läge", "Trådlöst nätverksläge", "Trådlöst nätverksnamn (SSID)" och "Trådlöst nätverkskanal" alla till samma inställningar som på den första routern. Klicka på knappen "Spara inställningar" för att slutföra.

Steg 5

Klicka på "Säkerhet" under "Trådlös" och ställ in samma säkerhetstyp och nyckel som din första trådlösa router. Klicka på knappen "Spara inställningar" för att slutföra.

Steg 6

Klicka på "WDS" under "Trådlöst" och ställ in den första rullgardinsmenyn till "LAN". I följande fält lägger du till MAC-adressen för din första trådlösa åtkomstpunkt.

Steg 7

Klicka på "Grundinställning" under fliken "Inställning" och ställ in DHCP-servern till "Inaktivera". Klicka på knappen "Spara inställningar" för att slutföra.

Steg 8

Logga in på den första trådlösa routern. Skriv in MAC-adressen till din WRT54GS i det första fältet i dess WDS-inställning. Ställ in gränssnittstyp till “LAN”. Detta steg kan variera något beroende på typ och modell för din första router.

Ändra din nätverksadapter IP från statisk till dynamisk och testa anslutningen. Det bästa sättet att testa anslutningen är att utfärda ett “ping” -kommando till både den första och andra routerns IP-adresser. Öppna ett kommandofönster och skriv “ping [IP-adress]” utan citat, där [IP-adress] är routerns adress. Mer information om hur du utfärdar en “ping” i Windows finns i Resurser.