Varför inaktiverar människor sina Facebook-konton?

För många av miljontals Facebook-användare är det sociala nätverket en del av en daglig rutin som gör att de kan hålla kontakten med vänner och familj, planera händelser och dela foton. För de frekventa användarna av webbplatsen är det svårt att förstå varför någon skulle inaktivera sitt Facebook-konto, men det finns en hel del anledningar till att någon inte längre vill delta i det sociala nätverket.

Integritet

En av de främsta anledningarna till att Facebook-användare inaktiverar sina konton beror på integritetsproblem. Dessa användare kanske inte känner att Facebook skyddar sin integritet på ett sätt som de litar på, eller kanske de går igenom en tuff period i sina liv, till exempel en skilsmässa, och behöver lite tid för sig själva. Användare som lever privatliv i allmänhet kan känna sig överväldigade av Facebook och, om de inte vill dela sitt liv så mycket som Facebook vill, kan de bara inaktivera sitt konto.

Sysselsättning

Användare kan ofta inaktivera sitt konto på grund av anställningsrelaterade problem. Ett exempel på detta är arbetssökaren, som kan inaktivera sitt konto eftersom han inte vill att potentiella arbetsgivare ska hitta sin Facebook-profil och använda den för att bedöma honom. Ett annat exempel på att användare inaktiverar över anställning är en person vars jobb kräver att han håller en låg profil, till exempel en undercover-polis.

Att begränsa deras användning

För vissa användare kan Facebook ha beroendeframkallande egenskaper, som att kontrollera Facebook ofta för statusuppdateringar från dina vänner eller applikationer som gör att du kan komma tillbaka varje timme för att få belöningar. Dessa användare kan upptäcka att Facebook stör deras dagliga liv till den punkt där det påverkar dem negativt. lösningen för dessa användare är att inaktivera deras konto för att ta bort frestelsen från deras liv.

Gå vidare

Vissa Facebook-användare kan inaktivera sitt konto helt enkelt för att de går vidare från tjänsten till ett nytt socialt nätverk. Till exempel kan en Facebook-användare upptäcka att Google+ eller LinkedIn är mer i linje med vad han letar efter och, snarare än att hålla sitt konto öppet, inaktiverar han sitt konto när han går vidare till ett nytt socialt nätverk.

Misstro mot Facebook

Medan vissa användare inaktiverar sina konton på grund av hur Facebook skyddar deras integritet, går problemet för vissa användare djupare än så: de håller inte med Facebooks användarvillkor, de misstroar Facebooks VD och de beslut han fattar, och de håller inte med om hur Facebook använder deras data. Dessa användare kan inaktivera sitt konto som en protest mot Facebook eller för att inte vara en del av en tjänst de föraktar.