Hur man ändrar nedladdningsplats för meddelanden på Mac

Som standard hämtas och sparas filerna som du får via appen Meddelanden i mappen Nedladdningar på Mac. Du kan emellertid enkelt ändra nedladdningsplatsen för Meddelanden-appen på Mac till någon annan mapp eller plats du väljer.

Ändra nedladdningsplats för meddelanden på Mac

Som nämnts ovan är standardmappen för alla nedladdade filer till din Mac nedladdningsmappen. Detta arrangemang fungerar bra för många användare som inte bryr sig om att alla nedladdade filer sparas i standardnedladdningsmappen på Mac.

Det finns dock många användare som tar emot arbets- och affärsrelaterade dokument via meddelanden-appen och inte vill att dessa viktiga dokument ska hamna i mappen Nedladdningar tillsammans med massor av andra nedladdade filer, dokument och bilder.

Om detta är sant i ditt fall kan du skapa en dedicerad mapp för iMessage-nedladdningar på din Mac och ändra nedladdningsplats för meddelanden på Mac till den här dedikerade mappen. I förekommande fall kan du till och med ändra appen Hämta plats för meddelanden på din Mac till Dropbox eller iCloud Drive.

Så låt oss gå vidare och titta på de faktiska stegen för att ändra nedladdningsläge för meddelanden-appen på Mac.

Ändra nedladdningsplats för meddelanden-appen på Mac

Följ stegen nedan för att ändra nedladdningsplats för meddelanden på Mac.

1. Öppna meddelanden-appen på din Mac.

2. Klicka sedan på fliken Meddelanden i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. På nästa skärm, se till att du är på fliken Allmänt och klicka sedan på pilen nedåt bredvid alternativet "Spara mottagna filer till". Från den lilla listrutan som visas klickar du på Övrigt ... (Se bild nedan)

4. På nästa skärm klickar du på platsen och mappnamnet som du vill att meddelanden app ska ladda ner filer till (se bild nedan).

Som du kan se på bilden ovan har vi valt en mapp med namnet WorkFolder som ligger på skrivbordet på Mac för att vara den nya nedladdningsplatsen för meddelanden på Mac.

Denna inställning gör att vi enkelt kan komma åt nedladdade filer och hantera dem efter behov. Du kan välja vad som passar dina egna unika krav.