Hur man vet om ett Craigslist-svar är legitimt eller skräppost

Craigslist erbjuder användare tillgång att köpa och sälja online via gratis rubrikannonser. När du går in på webbplatsen är det viktigt att skydda din personliga e-post från skruvliga användare som kan skräpposta dig genom att erbjuda falska betalningar för ditt föremål. Craigslist använder ett tvåvägsreläsystem som är avsedd att avsiktligt stoppa skräppost och bedrägerier. Ändå kan datorhackare och skrupelfria människor fortfarande skräpposta dig via Craigslists e-postsystem.

Craigslist skräppost

Oönskade kommersiella e-postmeddelanden - skräppost - innehåller ofta falska kommersiella erbjudanden som slösar bort din tid och stjäl dina pengar. För att vara skyddad på Craigslist, välj anonymitet genom att klicka på "Använd Craigslist Mail Relay" -knappen när du sätter in din e-postadress i rätt fält när du publicerar en annons. Se till att du lägger till "endast kontanter" i din annons. Se till att "OK för andra att kontakta dig om andra tjänster, produkter eller kommersiella intressen" inte är markerat längst ned i annonsannonsen. Annars ber du att e-postmeddelanden skickas till dig.

E-postrelä

Craigslist skyddar både säljare och köpare på sin webbplats genom att koda din personliga e-post med en utfärdad av Craigslist. Till exempel skulle ett svar från en potentiell köpare genom Craigslist visas med en serie bokstäver och siffror före orden "reply.craigslist.org." Som ett exempel kan du få ett svar på din annons som ser ut så här: "[email protected]" Men bara för att personen använde Craigslists interna e-postsystem för att svara på din annons kan användaren fortfarande försöka bluffa dig.

För bra för att vara sant

Ta med dig ditt sunt förnuft när du använder något klassificerat program online. Slutsatsen, om något i ett e-postmeddelande låter för bra för att vara sant, var uppmärksam på dina instinkter - eftersom du har mer än sannolikt rätt. Craigslist spammare och bedragare försöker dra dig in i deras nät genom att få dig att tro att du precis har fått ett otroligt erbjudande. Craigslist råder användare att undvika bedrägerier och bedrägerier genom att inte acceptera personliga checkar, penningöverföringar via elektroniska trådtjänster, kassakonton eller postanvisningar, eftersom alla kan fejkas. Det rekommenderas också att man undviker erbjudanden som omfattar frakt eller spärrtjänster. En huvudregel när du använder Craigslist är att hålla dina transaktioner lokala där du kan träffa personen på en offentlig plats - och ha någon med dig när du gör det.

Legitimiteten för erbjudandet

Legitima erbjudanden kommer vanligtvis från någon i ditt område. Deras e-postadress kommer från Craigslist själv som tidigare angivits och kan innehålla specifika frågor om artikeln. Någon som ärligt intresserad av ditt erbjudande vill veta mer information, fråga om du är öppen för att pruta eller fråga om produkten har sålts ännu. Olagliga erbjudanden kommer vanligtvis från någon utanför området och ignorerar din begäran om "endast kontanter" genom att föreslå ett annat sätt att betala för varan.

Phishers och Scammers

Även med dessa skydd på plats använder oärliga människor fortfarande Craigslist-systemet för att skräpposta människor. Craigslist-hantering kämpar ständigt med hackare som skördar e-postmeddelanden från Craigslists system eller använder skadlig kod för att skicka skräppost till ovarliga användare. För att undvika problem med spammare rekommenderar FTC online-köpare och säljare att välja ett e-postmeddelande för online-shopping och ett annat för vänner och personligt bruk. Rapportera misstänkta e-postmeddelanden från webbplatsen till Craigslist via dess kontaktformulär på webbplatsen. US Justice Department tillhandahåller också resurser för rapportering av skräppost online (se Resurser).