Kan jag använda Dragon Speech med ljudfiler?

Datortaligenkänning har kommit långt sedan IBM visade en tidig enhet som kände igen talade siffror 1964. Idag gör sofistikerade program, som Dragon Naturally Speaking, PC-användare att kommunicera med datorer med hjälp av sina röster. Om du äger Dragon kan du få programmet att transkribera dina ord genom att prata med det i realtid eller genom att spara din röst i en ljudfil som du kan mata in i programmet senare.

Dragon Naturally Speaking

Den tekniskt avancerade datorn i gamla "Star Trek" -episoder hade förmågan att lyssna och prata. Moderna datorer kan också göra det med program som Dragon Naturally Speaking. Nuance - tillverkaren av produkten - gav programvaran möjligheten att inte bara förstå vad människor säger, utan att tala med genererade röster. Drakeägare använder programmet för att styra sina datorer, surfa på nätet och fungera som virtuella personliga sekreterare. Tala bara in en mikrofon som är ansluten till en dator som kör Dragon och se när dina ord visas magiskt på skärmen när du pratar med din dator.

Transkription

Mänskliga transkriptionister lyssnar på ljudinspelning och skriver in det de hör i elektroniska dokument. Läkare spelar till exempel ofta in idéer och anteckningar på små inspelare. De ger senare inspelningarna till transkriptionister som konverterar ljudet till text. Dragon Naturally Speaking omvandlar inte bara levande tal till text i realtid, men det har också kraftfulla transkriptionsfunktioner. För att använda dessa funktioner måste du först lagra din inspelade röst i en ljudfil.

Ljudfiler

Olika inspelningsenheter producerar olika typer av ljudfiler. Vissa av dessa filer är kompatibla med Dragon och andra inte. Desktopredigeringsprogram som Audacity, till exempel, spelar in röster och sparar dem flera format inklusive MP3 och WAV. Vissa mobiltelefoner och fickinspelare kan å andra sidan spara ljuddata i olika format. För att använda Dragon Naturally Speakings transkriptionsfunktioner måste du få din röst till ett ljudfilformat som WMA, MP3, WAV, DSS eller DS2. Trigger transkriptionsprocessen genom att välja "Transcribe" från Dragon meny eller genom att dra en ljudfil till Dragonbar.

Fördelar med att använda ljudfiler

Möjligheten att använda ljudfiler istället för att prata direkt i Dragon ger dig friheten att röra dig bort från din dator och ändå dra nytta av Dragon's taligenkänningsteknik. Genom att spela in på en bärbar inspelningsenhet kan du använda din röst för att skriva ner idéer när du joggar eller kopplar av vid poolen. När du kommer hem senare överför du ljudfilerna till din dator och laddar dem i Dragon. Ljudfiler ger dig också en permanent inspelning av dina röstnoteringar som du kan hänvisa till senare om det behövs.