Så här ställer du in födelsedagsvarningar på iPhone

Det är lätt att ställa in födelsedagsvarningar på iPhone och se till att du aldrig glömmer födelsedagar till familjemedlemmar, släktingar och vänner. Nedan följer stegen för att visa födelsedagar på iPhone-kalendern och få födelsedagaviseringar på iPhone.

Ställ in födelsedagsvarningar på iPhone

För att kunna ställa in födelsedagsvarningar på iPhone måste du först berätta för din iPhone födelsedatum för dina familjemedlemmar, vänner och släktingar.

Detta kan göras med Kontakter-appen på iPhone, som låter dig lägga till födelsedagar och viktiga datum i avsnittet Kontaktinformation.

När du har lagt till födelsedagar i kontaktappen för alla dina viktiga kontakter, bör kalenderappen på din iPhone visa dessa födelsedagar.

Dessutom kan du också ställa in födelsedag påminnelser eller varningar på din iPhone. Beroende på ditt val kan din iPhone varna dig på dagen för tillfället, 1 dag tidigt, 2 dagar tidigt eller en vecka före dagen.

Hur man lägger till födelsedagar i Kontakter-appen

Öppna Kontakter-appen på din iPhone och knacka på kontakten som du vill ställa in födelsedagvarningar för iPhone. På kontaktens detaljskärm trycker du på alternativet Redigera längst upp till höger på skärmen.

Bläddra sedan nedåt och knacka på alternativet Lägg till födelsedag.

Ange din kontakts födelsedag på nästa skärm och tryck på Klar.

Lägg även till födelsedagar för andra kontakter som du vill ställa in födelsedag påminnelser på din iPhone.

Hur man visar födelsedagar i iPhone-kalenderappen

Som nämnts ovan bör kalenderappen på din iPhone automatiskt visa födelsedagar när födelsedagsinformationen har lagts till i kontakten-appen.

Om kalendern på din iPhone inte visar födelsedagar måste du dock aktivera detta alternativ manuellt i kalenderappen.

Öppna kalenderappen på din iPhone och tryck på alternativet Kalendrar som finns i nedre menyn.

På nästa skärm, bläddra ner till avsnittet "Övrigt" och se till att alternativet Födelsedagar är markerat och tryck på Klar.

Detta säkerställer att födelsedagar alltid visas i kalendern på din iPhone.

Hur du ställer in födelsedagsvarningar på iPhone

Förutom att visa födelsedagar på iPhone-kalendern, kan du ställa in födelsedagaviseringar på din iPhone. Detta kommer att ge dig ytterligare skydd och se till att du inte glömmer födelsedagar.

Öppna Inställningar på din iPhone och tryck på Kalender.

Bläddra nedåt på nästa skärm och tryck på Standardvarningstider.

Klicka sedan på Födelsedagar och på nästa skärm, välj när du vill få födelsedagmeddelanden på din iPhone.

Som du ser i bilden ovan kan du ställa in din iPhone så att du varnar dagen för evenemanget eller före evenemanget, i fall du vill köpa presenter eller förbereda för evenemanget.

När du väljer ditt val kommer den här inställningen att gälla för alla dina kontakter. Denna inställning fungerar globalt och för närvarande finns det inget alternativ i iOS att anpassa födelsedagvarningar för enskilda kontakter.