Hur man förvandlar en dator till en trådlös hotspot

En trådlös router är den enhet som oftast används för att sända Wi-Fi-signaler till trådlösa enheter inom räckhåll. Men inte alla nätverk är trådlösa och routrar dör ibland utan varning. Windows 7 innehåller en funktion som kallas Internet-anslutningsdelning som gör att en eller flera enheter med trådlös anslutning kan anslutas trådlöst till Internet med en dator som är länkad via en Ethernet-kabel till ett trådbundet nätverk. Du kan ställa in ett ad-hoc- eller punkt-till-punkt-nätverk på en PC och göra det möjligt för ICS att göra datorn till en trådlös hotspot.

Steg 1

Anslut datorn till routern via en Ethernet-kabel. Klicka på "Start" och skriv sedan "dela" i sökrutan. Klicka på "Nätverks- och delningscenter".

Steg 2

Klicka på "Konfigurera en ny anslutning eller ett nytt nätverk" under Ändra dina nätverksinställningar.

Steg 3

Välj "Konfigurera ett trådlöst ad hoc-nätverk (dator-till-dator)" på skärmen Välj ett anslutningsalternativ. Klicka på "Nästa".

Steg 4

Granska informationen på skärmen och klicka på "Nästa". Skapa ett namn för hotspot och välj "WPA2-Personal" från säkerhetstyp.

Steg 5

Skapa ett lösenord för nätverket. Klicka på "Spara detta nätverk" för att använda det i framtiden. Klicka på "Nästa" för att upprätta nätverket. Klicka på "Stäng".

Steg 6

Välj "Hantera nätverksanslutningar" i den vänstra rutan. Högerklicka på ad-hoc-nätverket och välj "Egenskaper" i snabbmenyn.

Klicka på "Dela" och välj sedan "Tillåt andra nätverksanvändare att ansluta via den här datorns internetanslutning." Klicka på "OK" för att börja använda datorn som en trådlös hotspot.