Hur man maximerar en bild i en fotoset i Tumblr

Tumblrs fotograferingsfunktion gör att du kan bädda in klickbara miniatyrgallerier med upp till 10 bilder från din hårddisk i dina blogginlägg. Genom att dra och släppa miniatyrerna medan du skapar din fotoset kan du ändra storlek på miniatyrbilderna för att visas inom dimensionerna för en Tumblr-dahsboard. Men om du vill visa en bild i en fotoset i största möjliga miniatyrstorlek måste du se till att den visas i sin egen rad.

Välj den blogg som du vill lägga upp din fotoset från rullgardinsmenyn på din instrumentpanel om ditt Tumblr-konto hanterar mer än en blogg. Om du bara har en blogg publicerar ditt Tumblr-konto alla dina inlägg till den som standard.

Klicka på ikonen "Foto" för att skapa ett nytt inlägg med fotoset.

Klicka på kamerans silhuettikon i popup-formuläret och bläddra sedan på din hårddisk efter ditt första foto. Dubbelklicka på bildfilen för att automatiskt ladda upp den till din Tumblr.

Klicka på "Ladda upp ett annat foto" för att bläddra igenom hårddisken för att se den andra bilden. Dubbelklicka på bilden för att ladda upp till din fotoset och upprepa sedan processen för eventuella ytterligare bilder.

Klicka och dra med markören alla foton du vill minimera bredvid de andra bilderna du vill minimera, tills en blå linje visas bredvid den andra bilden. Släpp markören för att släppa den första bilden bredvid den andra bilden. Tumblr genererar automatiskt en rad miniatyrer för ditt fotogalleri med upp till tre bilder per rad.

Klicka och dra med markören eventuella bilder som du vill stå ensam i maximal möjlig storlek i fotosatsen, så att bilden upptar sin egen rad. Om du vill ta bort en bild från miniatyrraden och maximera storleken i fotoset klickar du och drar den till sin egen rad.

Lägg till valfri textbeskrivning, formatering och taggar till inlägget och klicka sedan på "Lägg upp" -knappen för att publicera din fotosats till din blogg.

Tips

Du kan ladda upp upp till 10 bildfiler per fotoset, men du kan inkludera fler foton genom att ladda upp dem till inläggets kropp istället för fotogalleriet.

Varningar

Tumblr låter dig ladda upp foton i endast JPG / JPEG, GIF, BMP eller PNG-format, inte större än 10 MB i filstorlek per foto. Animerade GIF-filer kan ha en filstorlek på upp till 1 MB och inte vara större än 500 pixlar breda.