Hur teknik har förbättrat kommunikationen

Teknik har avancerat till den punkt där omedelbar kommunikation var som helst i världen är ett vardagligt faktum i livet. Det är ingen tvekan om att tekniken har förbättrats, men det har också haft en positiv inverkan på kommunikationen som helhet på många sätt. Det har ökat tillförlitligheten för att skicka meddelanden till andra, gjort det lättare att träffa nya människor och hålla kontakten med vänner och räddade också liv.

Hastighet

Borta är dagarna för bärduvor och The Pony Express. Modern kommunikation hanteras av trådlösa signaler, undervattenskablar, satelliter och annan avancerad teknik, vilket garanterar en nästan omedelbar leverans av meddelanden och data till vilken plats som helst på planeten. Tillgängligheten för teknik innebär också att du inte behöver vara på någon speciell plats som ett postkontor eller e-postrum för att skicka ett meddelande; allt du behöver är en mobiltelefon var som helst där det finns en signal.

Pålitlighet

Att sända meddelanden elektroniskt är ofta mer tillförlitligt än att använda bokstäver eller burkar kopplade till sträng. Meddelanden som skickas elektroniskt når direkt sin destination och hindras bara av fel eller fel, vilket inte händer ofta. Detta betyder att så länge datalinjerna är säkra kommer att skicka allt via en telefon eller Internet inte att påverkas av väderförhållanden eller mänskliga fel.

Samspel

Onlinekommunikation har öppnat dörren för nya sätt att kommunicera med främlingar och delta i samhällen. Chattrum, diskussionsforum och dejtingsajter låter människor träffas och lära känna fler människor utan att behöva vara där personligen. Detta ger mycket mer flexibilitet när det gäller schemaläggning och hantering av social ångest; långväga relationer, till exempel, ses nu som rimliga alternativ, undgår stigma eller stress som tidigare förknippats med dem. Onlineförhållanden, både platoniska och intima, har blivit en social norm.

Publik

Mycket onlinekommunikation görs offentligt, så att alla med internetåtkomst kan skaffa en publik. Sociala nätverk som Twitter, Facebook och Google Plus låter användare följa alla som de tycker är intressanta, och vissa människor har en publik på miljontals människor. Den enkla delningen låter också nyheter och information resa med otrolig hastighet när användare delar länkar med varandra, vilket innebär att nyheter kan nå hundratals miljoner människor bokstavligen när det händer. Nyhetens hastighet har kunnat rädda liv och främja hjälp. I händelse av vissa naturkatastrofer varnades människor att komma ur vägen innan det påverkade dem. Efter jordbävningen i Haiti 2010 och tsunamin 2011 som drabbade Japan främjade kändisar donationer till Röda korset via Twitter och tog in välbehövliga pengar.