Så här tar du bort kartor från en Garmin GPS (13 steg)

Ägare av Garmin GPS-modeller kan uppdatera sin enhet genom att radera kartor som är inaktuella eller inte längre behövs. Detta kan göras på ett par olika sätt, beroende på tillgänglig utrustning. Du kan antingen ansluta enheten till din dator och ta bort kartorna direkt från GPS, eller, om du har en kortläsare på din dator, kan du ta bort SD-kortet från din GPS, ansluta det till din dator och ta bort filer från där.

Ta bort kartor från Garmin direkt

Steg 1

Stäng av Garmin genom att trycka och hålla ner "Power" -knappen.

Steg 2

Koppla bort Garmin från fästet om den för närvarande är ansluten.

Steg 3

Anslut Garmin till en dator med USB-kabeln.

Steg 4

Tryck på "Power" -knappen för att slå på Garmin. Titta på aktivitetsfältet eller din dator för att följa processen med att datorn känner igen Garmin.

Steg 5

Dubbelklicka på Garmin-enheten. Beroende på ditt operativsystem kan Garmin visas med Garmin-enhetsnamnet på skrivbordet, det kan registreras som en SD-flashenhet på skrivbordet, eller du kan behöva klicka på Windows Start-knapp och navigera till det som du skulle extern lagringsenhet.

Leta reda på kartan som du vill ta bort. Kartlägga filer inuti Garmin med slut med ett "img" -tillägg. Dessa kartor kan ses med Garmin Basecamp-applikationen som levereras med de flesta Garmin GPS-modeller. Om du inte har Basecamp installerat på ditt system, ladda ner det gratis på Garmins webbplats (se Resurser).

När du väl har kartlagt kartan som du vill ta bort drar du den till papperskorgen eller papperskorgen på ditt system.

Ta bort kartor från ett minneskort

Steg 1

Stäng av Garmin genom att trycka och hålla ner "Power" -knappen.

Steg 2

Koppla bort Garmin från eventuella fästen.

Steg 3

Öppna det bakre batteriluckan och ta ut batteriet.

Steg 4

Tryck försiktigt på SD-kortet för att mata ut det från kortplatsen under batteriet.

Steg 5

Sätt i MicroSD-kortet i en dator eller kortläsare.

Steg 6

Dubbelklicka på SD-enhetsikonen.

Välj kartorna som du vill ta bort genom att identifiera dem med Basecamp-programvaran. Dra dem till papperskorgen eller papperskorgen.