Hur man använder Siri på Mac

Om du använder Siri på iPhone, är chansen stor att du också vill använda Siri på din Mac. Nedan hittar du stegen för att använda Siri på Mac.

Aktivera Siri på Mac

När du installerar macOS Sierra eller konfigurerar din Mac, blir du ombedd att aktivera Siri på din Mac. Om du inte aktiverade Siri på Mac vid den tiden kan du aktivera Siri på Mac när som helst genom att följa stegen nedan.

1. Klicka på Apple-ikonen i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar ... i rullgardinsmenyn.

2 . Klicka på Siri-ikonen på skärmen Systeminställningar.

3. Klicka på den lilla rutan bredvid Aktivera Siri på nästa skärm och klicka sedan på knappen Aktivera Siri i popup-fönstret som visas (se bild nedan)

Se också till att alternativ för röståterkoppling och Visa Siri i menyraden också är markerade (se bild ovan).

Hur du kommer åt eller startar Siri på Mac

När du har aktiverat Siri på Mac kan du komma åt Siri när som helst genom att använda någon av följande metoder.

1. Siri-ikonen visas tydligt i Dock på din Mac, vilket gör det riktigt bekvämt att starta Siri på din Mac genom att klicka på Siri-ikonen i Dock (se bild nedan).

Som standard visas Siri-ikonen bredvid Finder-ikonen i Dock på din Mac. Du kan dock ändra Siri Icon-positionen på Dock genom att helt enkelt dra den till någon annan position.

2. Om du vill använda kortkommandon kan du starta Siri på din Mac genom att trycka på genväg Command + Space Bar.

3. Du kan också starta Siri på din Mac genom att klicka på Siri-ikonen i det övre högra hörnet på din Mac.

Om Siri-ikonen inte finns i det övre högra hörnet på din Mac, kan du följa stegen nedan för att få Siri att dyka upp i det övre högra hörnet på din Mac.

1. Klicka på Apple-ikonen i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar ... i rullgardinsmenyn.

2 . Klicka på Siri-ikonen på skärmen Systeminställningar.

3. På nästa skärm ska du markera alternativet Visa Siri i menyraden (se bild nedan)

Aktivera Hey Siri på Mac

Det är lätt att aktivera Hey Siri på iPhone, men det finns inget alternativ att aktivera Hey Siri på Mac. Det betyder att du inte kommer att kunna starta Siri på din Mac genom att säga "Siri" eller "Hey Siri".

Det finns dock en lösning som låter dig aktivera Hey Siri på Mac och interagera med Siri utan att trycka på några tangenter på tangentbordet på din Mac.

Du kan hitta stegen för att aktivera Hey Siri på Mac i den här artikeln: Hur man aktiverar Hey Siri på Mac.

Hur man använder Siri på Mac

Att använda Siri på Mac är väldigt enkelt, bara aktivera Siri genom att klicka på Siri-ikonen och börja interagera med Siri.

1. Starta Siri på din Mac genom att klicka på Siri-ikonen i Dock på din Mac.

2. När Siri visas på din Mac kan du be Siri leta efter all information på internet, söka efter filer, ringa Skype-samtal, ringa WhatsApp-samtal och utföra andra uppgifter med röstkommandon.

3. När Siri har uppfyllt ditt kommando, klicka på mikrofonikonen och sedan tala din nästa fråga eller kommando till Siri.

Som nämnts ovan kan du använda lösningen för att aktivera Hey Siri på Mac, vilket gör att du kan fortsätta röstinteraktion med Siri utan att behöva trycka på knapparna eller klicka på mikrofonikonen.

Ändra Siri-röst och språk

Som standard talar Siri med en kvinnlig amerikansk engelska röst. Du kan dock byta Siri till amerikansk manlig, australisk manlig, brittisk manlig, brittisk kvinnlig, irländsk kvinnlig och sydafrikansk kvinnlig accent.

På samma sätt kan du ändra Siri-språk till franska, spanska, kinesiska, arabiska, hebreiska och andra språk (se bilden ovan).