Hur man aktiverar spelläge i Windows 10

Om du spelar videospel på din dator, kanske du vill aktivera spelläge på din Windows 10 PC så att du kan uppleva förbättrad prestanda när du spelar krävande videospel.

Spelläge i Windows 10

Spelläge-funktionen i Windows 10 introducerades av Microsoft i Windows 10 V1703 (Creators Update) och är utformad för att ge överlägsen spelupplevelse på en Windows-dator.

När spelläget är aktiverat på din dator kan det aktiveras när som helst genom att trycka på Windows + G-tangenten på tangentbordet på din dator eller genom att trycka på Xbox-knappen på kontrollenheten.

När spelläge är aktiverat kommer alla icke-nödvändiga appar och processer att stoppas på din dator, vilket frigör CPU, GPU och andra resurser på din dator för spel.

När spelläget anländer till Windows 10 känner inte både casual och dedikerade spelare behovet av att använda tredje parts spelappar eller gameplay-boosters på sina datorer.

Hur man aktiverar spelläge i Windows 10

Spelläget bör vara aktiverat som standard på din dator. Om det inte är det, kan du följa stegen nedan för att aktivera spelläge i Windows 10.

1. Klicka på Start-knappen och klicka sedan på Inställningsikonen.

2. Klicka på Spel på inställningsskärmen.

3. Klicka på Spelläge på nästa skärm och växla PÅ Använd alternativet Spelläge.

Obs! Om du inte hittar spelläge, se till att din dator använder den senaste uppdateringen av Windows 10 (V1703 eller senare).

Hur man använder spelläge i Windows 10

När spelläge är aktiverat på din dator kan du aktivera spelläge på din dator när som helst genom att följa stegen nedan.

1. Öppna alla videospel på din dator.

2. Du blir ombedd att öppna spelfältet genom att trycka på Windows + G-tangentkombinationen.

3. Tryck på Windows + G Tangentkombination på tangentbordet på din dator.

Obs! Du kan också aktivera spelläget genom att trycka på Xbox-knappen på kontrollenheten.

4. Klicka sedan på ikonen Inställningar som finns i det högra hörnet av spelfältet.

5. Markera rutan för Använd spelläge för det här spelet i dialogrutan som visas.

Detta aktiverar spelläget på din dator medan du spelar just detta spel, så att du kan uppleva förbättrade bildhastigheter och förbättrade spel.