Hur man skapar användarkonton på Mac

Om du har barn som använder din Mac kanske du vill skapa ett nytt användarkonto för dina barn utan några administratörsbehörigheter. På det här sättet kan de bara komma åt filer inom sitt eget användarkonto och kommer inte att kunna ta bort filer eller göra oönskade ändringar på din Mac.

Skapa användarkonton på Mac

Följ stegen nedan för att skapa ett nytt användarkonto på din Mac.

1. Klicka först på Apple-menyn och klicka sedan på alternativet Systeminställningar (se bild nedan).

2. Klicka på ikonen Användare & grupper på nästa skärm (se bild nedan)

3. På nästa skärm klickar du på Låsikonen som finns i det nedre vänstra hörnet på skärmen (se bild nedan).

4. Du kommer att se en popup, ange ditt användarnamn, lösenord och klicka på Lås upp.

5. På nästa skärm klickar du på "+" Plus-knappen, som finns längst ner till vänster på skärmen för att lägga till ett nytt användarkonto (se bild nedan)

6. På popup-skärmen anger du namn, lösenord och ett valfritt men rekommenderat lösenordstips för det nya användarkontot och klickar på knappen Skapa användare (se bild nedan).

7. På nästa skärm kan du kontrollera alternativet "Tillåt användaren att administrera den här datorn" om du vill att det nya användarkontot ska ha administratörsbehörigheter.

Om du skapar ett användarkonto för dina barn, se till att alternativet "Tillåt användaren att administrera den här datorn" är avmarkerat.

Nu är du redo att logga in på det nya användarkontot och använda det fritt, utan att vara orolig för att radera eller störa filerna och inställningarna i andra användarkonton.

När du inte behöver ett användarkonto eller vill ta bort en användare kan du enkelt radera användarkonton på din Mac när du känner behov av det.