E-posteffekter på posttjänsten

USAs posttjänst har funnits i någon form sedan 1775. Under de senaste 200 åren har innovationer inom teknik dramatiskt förändrat det sätt på vilket USPS fungerar, för det mesta gör postleverans snabbare och billigare. Emellertid har förekomsten av e-post som en föredragen metod för personlig kommunikation och affärskommunikation, liksom den ökande tillväxten av digitala meddelanden, gjort USPS ett grovt slag och resulterat i ett antal negativa effekter.

Affärsproblem

Med många meddelanden som en gång skulle ha skickats via USPS som nu rör sig via e-post har posttjänsten upplevt en kraftig minskning av driftsintäkterna. Trots ansträngningar att sänka kostnaderna förlorade USPS nästan 12 miljarder dollar mellan 2007 och 2009, och förlusterna har fortsatt att öka sedan dess - tjänsten uppvisade en förlust på 16 miljarder dollar enbart under 2012. Tjänsten har ökat porto, minskat personal och ofinansierade arbetstagares pensioner, men har inte kunnat återfå sin ställning.

Volymreduktion

En av de mest märkbara effekterna av e-postens popularitet är den massiva minskningen av rå e-postvolym. Enligt United States Government Accountability Office minskade posten som skickades mellan 2007 och 2009 i volym med 36%, eller hela 36 miljarder brev. Miljontals konsumenter byter till pappersfria faktureringsalternativ och fokuserar sin personliga korrespondens på digitala medier, vilket markerar en stor förändring i vad posttjänsten har att leverera exakt varje dag.

Nedskärningar i tjänsten

Minskande postvolym, ökad skuld och ökade intäktsproblem har lett till att USA: s posttjänst gör några stora förändringar i hur det gör affärer. USPS tillkännagav i februari 2013 att det skulle avsluta leverans på lördag, vilket minskade för att leverera post endast på arbetsdagar. Nästan hälften av USPS-platser runt om i USA arbetar nu med reducerade timmar, och tjänsten har minskat nästan 35% av sina anställda i ett försök att hålla sig lösningsmedel.

Framtiden

Med en fortsatt skuldhöjning och intäkterna minskar, är experterna delade i den bästa vägen för USPS framåt. Postmaster General hoppas kunna spara 2 miljarder dollar per år genom att eliminera leverans på lördag, och portotakst kommer sannolikt att stiga igen, men posttjänsten kan inte göra några större förändringar utan tillstånd från Förenta staternas kongress. Eftersom e-postmeddelandet fortsätter att växa i popularitet kommer posttjänsten sannolikt att behöva göra stora förändringar i sin infrastruktur, vilket kan innebära justering av personalers kompensation och kostnadseffektiva leveranser av post. Med det extra hotet från konkurrenterna för kommersiella leveranser är chansen att tjänstens monopol kommer att fortsätta att minska till mycket mindre relevans.