Hur du använder din gamla surfplatta

Bara för att din gamla surfplatta blir långsam eller inte har den högupplösta skärmen som de nya modellerna erbjuder, betyder det inte att du behöver kasta den i papperskorgen. Det finns många saker som din surfplatta fortfarande kan göra för att du ska göra livet lite enklare samtidigt som det ger lite bekvämlighet till dina resor och hem.

Digital bildram

En anständig digital bildram kan kosta upp till $ 100, med det enda syftet att visa upp dina familjebilder. Din gamla surfplatta kan utföra samma roll gratis. Skaffa dig en billig monter i den lokala dollarbutiken för att ställa upp din surfplatta på ett bord, en hylla. Skriv "digital fotoram" i surfplattans appbutik för att hitta dussintals gratisappar, varav flera ger dig redigeringsverktyg för att anpassa varje foto. Ladda upp dina bästa familjefoton eller ditt favoritmuseums konstverk och sätt din gamla surfplatta på ett bord eller skrivbord.

Digital klocka

Om du behöver en fin klocka i din studie kan din gamla surfplatta vara den perfekta lösningen. Det finns dussintals klockappar att välja mellan som erbjuder mer attraktiva alternativ än standardklockappen på din Android-surfplatta eller iPad. Med ClockZ-appen kan du till exempel anpassa bakgrunden för stående eller liggande läge. Du kan till och med justera ljusstyrkan så att den inte ser dig sent på kvällen.

Digital skrivmaskin

Har du skjutit upp komponeringen av den stora amerikanska romanen, eller bara längtat efter de gamla dagarna med kladdrande skrivmaskintangenter när du skriver ett brev? Ladda bara ner en gratis skrivmaskinapp som Hanx Writer - designad av författare, skådespelare, regissör och skrivmaskinentusiast Tom Hanks själv - och börja skriva bort. Med ett Bluetooth-tangentbord och ett stativ känns appen förvånansvärt som den riktiga saken och innehåller ett autentiskt chuggingljud när du trycker på vagnens returnyckel. Även om den här appen endast fungerar på iPads finns det många gratis skrivmaskinappar tillgängliga på Google Play, varav ingen behöver byta ut band.

Resedator

Att resa med en bärbar dator kan vara problematisk dessa dagar, speciellt om du reser utomlands. Inte bara behöver du oroa dig för att förlora din dator eller få den stulen, det finns inget som hindrar gränsvakter från att sätta på den och gå igenom dina saker. Inte bara är en gammal surfplatta extremt bärbar, du kan använda den för att göra lite arbete vart du än har tillgång till internet. Om du har Skype kanske du även vill lämna din smartphone hemma. Ta bort allt som är för personligt, som Facebook eller de foton du tog under din senaste semester, ladda bara det viktigaste och resa med mindre oro över att skydda dina saker.

Digital kokbok

Smörfingrar, mjöl och ånga är inte de bästa ingredienserna att kombinera med en helt ny tablett. Men om du letar efter en plats för din gamla surfplatta kan köket vara perfekt. Ta bort alla dina gamla appar för att få plats i lagringen och ladda ner en receptapp eller två. Många receptappar ger dig möjlighet att ladda ner favoritrecept och till och med redigera dem efter din smak, så att du inte ens behöver Wi-Fi för att använda dem.

Bärbar fotoredigerare

Om du har en bra kamera eller till och med om du gillar att ta bilder med din telefon är de små skärmarna inte perfekta för att röra på foton innan du delar dem med familj och vänner. De flesta bra kameror har en kompletterande app som du kan sätta på din gamla surfplatta som ansluter de två enheterna. När du tar ett foto, skicka det till din surfplatta, peka på det efter behov och dela sedan bort. Om du tycker att skärmen på din Canon-kamera är för liten kan du till och med installera företagets EOS-fjärrapp som speglar kamerans skärm när du fotograferar.

Donera eller återvinn

Även om du inte har nytta av en gammal surfplatta bör det vara det sista du ska kasta bort. Det finns gott om skolor, förmodligen inom några minuter från ditt hem, som kan använda en fungerande surfplatta för sina elever. Om din surfplatta inte fungerar alls bör du överväga att återvinna den snarare än att kasta bort den. Tabletter är fulla av sällsynta metaller och giftiga kemikalier som är skadliga för miljön. Butiker som Best Buy, Staples och Office Depot har återvinningsprogram för alla gamla elektronik du inte behöver längre. Ta med din gamla surfplatta nästa gång du handlar och låt dem ta hand om den för dig.