Hur man installerar och använder meddelanden på Mac

Om du inte använder det kan du överväga att använda meddelanden-appen på din Mac för att kommunicera med dina vänner, släktingar och affärskontakter. Att använda meddelanden-appen på Mac ger dig vissa fördelar som diskuteras nedan.

Installera och använd meddelanden-appen på Mac

Precis som din iPhone, Meddelanden-appen på Mac kan du också skicka och ta emot ett obegränsat antal gratis iMessages från alla dina kontakter med Apple-enheter.

Förutom iMessage kan Mac Messages-appen konfigureras för att använda bärarstödda SMS-meddelanden och andra populära meddelandetjänster som Outlook, Gmail och andra.

Den största fördelen med att använda appen Meddelanden på Mac är att du kan vara snabbare och mer exakt när du skickar meddelanden, jämfört med att skicka meddelanden med en begränsad skärm och det virtuella tangentbordet på en iPhone.

Det är också väldigt enkelt att söka efter och bifoga filer och bilder till meddelanden som skickas från en Mac.

Installera iMessage Service på Mac

Följ stegen nedan för att ställa in iMessage-tjänsten på din Mac, om du missat att ställa upp iMessage under installationsprocessen på din Mac eller vill bekräfta om iMessage har konfigurerats korrekt på din Mac eller inte.

1. Öppna Meddelanden-appen på din Mac genom att klicka på Meddelandesymbolen i Dock på din Mac.

2. Du blir ombedd att logga in med din Apple ID e-postadress och lösenord (se bild nedan)

Obs: Du kan bli ombedd att ange din verifieringskod, om du har aktiverat tvåstegsverifiering för ditt Apple-ID

3. Klicka sedan på fliken Meddelanden i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Inställningar i rullgardinsmenyn.

4. Klicka på fliken Konton på inställningsskärmen och se till att e-postadressen som listas under "Du kan nås för meddelanden på" är densamma som din Apple ID-e-postadress (se bild nedan)

Detta innebär att ni alla är inställda på att skicka och ta emot iMessages med ditt Apple ID. Fördelen med att använda Apple ID-e-postadress med meddelanden-appen på din Mac är att den ger dig åtkomst till meddelanden på alla Apple-enheter som är länkade till samma Apple-ID.

Hur man skickar iMessages från Mac

Att skicka en iMessage från din Mac är lika enkelt som att skicka den från en iPhone.

1. Öppna meddelanden-appen på din Mac

2. Klicka sedan på ikonen Nytt meddelande för att starta en ny iMessage på din Mac (se bild nedan).

3. I fönstret Nytt meddelande kan du antingen skriva mottagarens namn, e-postadress eller telefonnummer i fältet "Till" eller klicka på + Plus-ikonen och välja mottagare i din kontaktlista.

4. Skriv sedan ditt meddelande och tryck på Returtangenten på tangentbordet på din Mac för att skicka detta meddelande.

5. Du kan inkludera Emojis i ditt meddelande genom att klicka på Emoji-knappen (se bild i steg 2 ovan).

6. Att lägga till foton, bilder och filer till din iMessage är också enkelt. Du kan helt enkelt klistra in bilden eller dra den till iMessage-fönstret.

Lägg till e-postmeddelanden till meddelanden på Mac

Förutom iMessage, stöder Messages-appen på din Mac de flesta meddelandetjänster från tredje part som Outlook, Gmail, Hotmail och andra. För att kunna använda dessa tjänster måste du lägga till dem i meddelanden-appen på din Mac.

1. Öppna appen Meddelanden på din Mac.

2. Klicka sedan på fliken Meddelanden i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. Klicka på fliken Konton på skärmen Inställningar. Klicka sedan på knappen Lägg till e-post och ange den nya e-postadressen som du vill koppla till meddelanden-appen på din Mac (se bild nedan).

På samma sätt kan du lägga till andra e-postadresser till appen Meddelanden på din Mac. Detta gör att du kan kontrollera alla dina e-postkonton från meddelanden på din Mac och använda alla e-postkonton för att skicka meddelanden från Mac.

Ställ in SMS-meddelanden på Mac

Om du har en iPhone med en aktiv mobilplan kan du ställa in meddelanden-appen på din Mac så att du skickar och tar emot bärare-stödda SMS- och MMS-meddelanden från din Mac.

1. Öppna meddelanden-appen genom att klicka på ikonen Meddelanden i Dock på din Mac.

Lämna meddelanden-appen öppen på din Mac så att den kan ta emot en säkerhetskod som genereras under nästa steg.

2. Gå nu till din iPhone och tryck på Inställningar.

3. Klicka på Meddelanden på skärmen Inställningar (se bild nedan)

4. På skärmen Meddelanden klickar du på Vidarebefordran av textmeddelande.

5. På nästa skärm, aktivera din Mac att skicka och ta emot textmeddelanden med din iPhone (se bild nedan).

6. Du kommer att se en popup som ber dig ange en sexsiffrig verifieringskod från din Mac (se bild nedan).

7. Gå till din Mac så ser du den sexsiffriga verifieringskoden i appen Meddelanden.

8. Ange verifieringskoden i popup-fönstret på iPhone och tryck på Tillåt.

Efter detta kommer du att kunna skicka Carrier-stödda SMS- och MMS-meddelanden från din Mac med hjälp av din iPhone: s mobilplan.