Hur man skapar en webbtv-kanal online gratis

Om du vill strömma videoinnehåll på Internet, skapa en webb-TV-kanal där du kan lägga upp videor, göra livepresentationer och ansluta till tittarna. Det finns många webbplatser som erbjuder dig en viss mängd strömningsvideo och uppladdningar gratis; om du överskrider det tilldelade beloppet kan du behöva betala pengar för att uppgradera ditt konto eller skapa ett annat gratis konto. De flesta webb-TV-kanaler tillåter användare att prenumerera och följa din kanal; de spårar också videovisningar så att du får en uppfattning om hur stor din publik är.

USTREAM

Steg 1

Navigera till USTREAM (se Resurser) och klicka på "Inloggning / registrering".

Steg 2

Klicka på "Inget konto? Registrera dig nu!"

Steg 3

Ange din personliga information, lösenord och e-postadress. Slutför fyllningen i blankrutorna och skriv in texten längst ner för att verifiera din identitet. Klicka på "Skapa mitt konto".

Steg 4

Håll muspekaren över den övre högra bilden och klicka på "Dashboard". Klicka på "Skapa en kanal". Skriv in namnet och klicka på "Skapa".

Redigera din kategori, taggar, bild och beskrivning för att hjälpa användare att hitta din kanal. Klicka på "Spara" när du är klar för att starta din kanal.

Vokle

Steg 1

Navigera till Vokle (se Resurser) och klicka på "Logga in eller registrera dig." Klicka på "Registrera dig hos Vokle."

Steg 2

Ange ditt förnamn, efternamn, e-postadress och lösenord för ditt Vokle-konto. Klicka på "Registrera dig".

Steg 3

Håll muspekaren över ditt namn högst upp på sidan och klicka på "Mina inställningar". Justera dina platsinställningar och profilbild och klicka sedan på "Uppdatera".

Klicka på "Gå live" för att skapa en webbsändning. Ange din titel, en beskrivning av din show och kategorin. Klicka på "Gå live nu!" för att starta inspelningen.

Direktsändning

Steg 1

Navigera till Livestream (se Resurser) och klicka på "ditt e-postkonto." Skriv in din e-postadress och klicka på "Skapa konto."

Steg 2

Öppna det e-postkonto du använde för att registrera dig och klicka på länken i Livestream-e-postmeddelandet för att skapa ditt konto. Ange ditt namn och lösenord för Livestream och klicka sedan på "Skapa konto".

Steg 3

Klicka på "Lägg upp".

Steg 4

Skriv in ditt kanalnamn och klicka på Fortsätt. Ställ in start- och sluttid och klicka sedan på "Fortsätt" igen.

Steg 5

Klicka på "Ladda ner" för att ladda ner Livestream Desktop-klienten. Klicka på den nedladdade filen och följ anvisningarna för att installera och starta Livestream Desktop-klienten.

Steg 6

Ange din Livestream-e-postadress och lösenord. Klicka på "Logga in".

Klicka på "Gå live". Skriv in ett namn för din ström och klicka på "Start".