Hur man använder en iPhone som en webbkamera på din dator

Alla iPhone-modeller har en digitalkamera inbyggd i hårdvaran, så att du kan ta bilder och spela in videor. IPhone's digitalkamera kan användas som en PC-webbkamera genom att ladda ner en tredjepartsapplikation, till exempel WebCamera eller iWebcamera från iTunes App Store, och installera dess klientprogramvara på datorn. Datorn kan sedan anslutas trådlöst till iPhone och ta bilder som spelats in av sin digitalkamera i realtid. Dessa bilder kan sedan dirigeras till kommunikationsprogramvara för användning som en webbkamerasändning.

Steg 1

Starta App Store-applikationen på iPhone genom att trycka på dess ikon på startsidan.

Steg 2

Sök efter en webbkamera-app, till exempel Mobiolas WebCamera eller iWebcamera av Drahtwerk. Tryck på posten för applikationen i söklistan, följt av knappen "Köp" i det övre högra hörnet. Bekräfta köpet genom att trycka på knappen igen. Appen installeras automatiskt på iPhone.

Steg 3

Ladda ner den medföljande PC-webbkameraklienten från iPhone-apputvecklarens webbplats. Länken till webbkameraklienten finns på iPhone-applikationens App Store-lista. När du har laddat ner följer du instruktionerna för att installera webbkameraklienten på datorn.

Steg 4

Starta webbkameraklienten på datorn. Välj det i avsnittet Program på Start-menyn.

Steg 5

Starta webbkameraprogrammet på iPhone. Appen söker automatiskt efter en stationär webbkameraklient i samma Wi-Fi-nätverk och ansluter sedan till den. PC-klienten visar bilden som fångas av iPhone när anslutningen har upprättats.

Placera iPhone så att den står i ett stabilt, upprätt läge där den digitala kameran har en bra bild av den bild du vill använda för din webbkamerasändning.