De negativa effekterna av hackare

Hackare har ett antal anledningar till att bryta igenom nätverkssäkerhet. Vissa gör det bara för utmaningen, andra för information, andra för berömmelse och andra för att finslipa sina programmeringskunskaper. Oavsett orsaken orsakar hacking skador på individer och företags datorenheter, vilket ibland resulterar i miljontals dollar förlorade.

Ekonomiska förluster

Varje år avslöjar rapporter om hackade företag enorma ekonomiska förluster som ett resultat. 2011 förlorade Sony 170 miljoner dollar på grund av ett hack på deras PlayStation-system. Även 2011 förlorade CitiGroup 2,7 miljoner dollar och AT&T förlorade 2 miljoner dollar till följd av hackare. Kostnaderna för att lappa hålen i säkerhet, återbetala kundförluster, ta itu med rättegångar och klara avstängningar av deras system bidrog till det enorma antalet. Även för en person som förlorar sin kreditkortsinformation till en hackare kan dock kostnaden för att reparera skador och spåra den skyldige vara betydande.

Förlust av information

Hacking resulterar ofta i förlust av data på grund av att filer raderas eller ändras. Kundinformation och orderinformation kan stulas och raderas, eller en läckage av topphemlig information kan orsaka säkerhetsproblem i verkligheten. Servrar vid Pentagon, FBI, Interpol och NASA har alla äventyrats vid olika punkter under de senaste tio åren. Ibland lägger dessa hackare till och med information från dessa statliga organisationer online, vilket i teorin kan orsaka oroligheter mellan länder.

Minskad integritet

När hackare får tillgång till din dator kan de se allt. Eftersom mycket av de personliga, professionella och ekonomiska delarna av våra liv har flyttat online riskerar vi att förlora mycket mer än pengar eller information. På grund av Internet är integriteten begränsad, vanligtvis av val. En hacker med tillgång till dina e-postmeddelanden, sociala nätverkskonton och personliga foton kan mycket snabbt förstöra den integriteten.

Skadad anseende

Företag som hackas har ett större problem än att bara betala för de initiala skadekostnaderna och stämningarna. Omdömesskador kan vara förödande för ett företags förmögenhet. Om en bank har äventyrats flera gånger är det mindre troligt att kunder ger dem sin personliga information. Detsamma gäller återförsäljare som tappar information till hackare. Dessa företag tappar affärer över tiden på grund av skadat eller försvagat rykte. Individer med stulna identiteter till följd av hacking har ett liknande rykteproblem när det gäller deras kreditbetyg.