Hur man döljer min IP i Ubuntu (9 steg)

Om du är orolig för din integritet online kan du använda ett virtuellt privat nätverk för att maskera din IP-adress och identitet från de flesta på Internet. Även om det finns många VPN-program tillgängliga för Mac- och Windows-användare, finns det få alternativ för dem som använder Ubuntu Linux. Ändå erbjuder Ubuntu en gratis nedladdning som låter dig börja använda en VPN inom några minuter.

Steg 1

Se till att du har en aktiv internetanslutning. Tryck på "Ctrl-Alt-T" för att öppna ett nytt terminalfönster och ange sedan "sudo apt-get install network-manager-openvpn openvpn" (utan citat här och hela tiden) vid prompten. Vänta några minuter tills Ubuntu laddar ner och installerar OpenVPN-paketet från förvaret.

Steg 2

Skriv "sudo restart network-manager" för att starta om Ubuntu Network Manager. Stäng terminalfönstret.

Steg 3

Ladda ner OpenVPN-konfigurationsfilerna för ditt VPN-konto från leverantörens webbplats om du inte redan har gjort det. Spara konfigurationsfilerna i en mapp du väljer.

Steg 4

Klicka på ikonen "Network Manager" i menyraden - den med upp- och nedpilarna - och välj sedan "VPN-anslutningar".

Steg 5

Klicka på knappen "Lägg till" i fönstret Nätverksanslutningar. Välj "OpenVPN" i listrutan Välj en anslutningstyp och klicka sedan på "Skapa". Ett nytt redigeringsleverantörsnamn OpenVPN-fönster öppnas. Observera att värdet "Provider Name" bör återspegla tjänsteleverantörens namn.

Steg 6

Klicka på fliken "VPN", ange VPN-serverns URL som tillhandahålls av tjänsteleverantören i fältet "Gateway" och välj "Lösenord" i rullgardinsmenyn Typ under Autentiseringshuvudet.

Steg 7

Klicka på "mapp" -ikonen i fältet "CA-certifikat" och bläddra sedan till konfigurationsfilen från leverantören som slutar med .CRT-tillägget. Dubbelklicka på .CRT-filen för att infoga filnamnet i fältet CA-certifikat.

Steg 8

Klicka på knappen "Avancerat" och klicka sedan på fliken "Allmänt" i fönstret Avancerade alternativ för OpenVPN. Aktivera alternativet "Använd LZO-datakomprimering", klicka på "OK" och klicka sedan på "Spara" i fönstret Editing Provider Name OpenVPN för att slutföra VPN-installationen och avsluta konfigurationsinställningarna.

Klicka på ikonen "Network Manager" i menyraden, välj "VPN-anslutningar" och klicka sedan på namnet på din VPN-tjänstleverantör i utskjutningsmenyn. Vänta några sekunder för att Ubuntu ska ansluta till VPN-tjänsten, verifiera dina inloggningsuppgifter och säkra anslutningen.