Rätt ergonomi för en bärbar dator i sängen

Bärbara datorer är bra för människor som inte vill vara bundna till ett skrivbord när de använder en dator. Med en bärbar dator kan du göra din dator nästan var som helst, från flygplatser och kontor till hotell och hemma. I ditt hus kan en bärbar dator migrera med dig från rum till rum, och du kan till och med använda den i sängen. Det är dock viktigt att komma ihåg att när du är på din bärbara dator från sängens mysiga komfort, bör du vara medveten om kroppens position och följa rätt ergonomi. Detta hjälper dig att undvika smärta, domningar, trötthet, stickande nerver, huvudvärk och andra obehagliga effekter.

Stöd din rygg

Korrekt ergonomi för en bärbar dator i sängen

Rätt ryggstöd är viktigt oavsett var du använder din bärbara dator, men i sängen är det svårare att uppnå. För att stödja ryggraden på ett adekvat sätt, sitt med ryggen mot sängens vägg eller sänggavel. Placera en liten kudde eller kuddar bakom nedre delen av ryggen för extra stöd i ländryggen och placera en annan kudde under knäna. Du bör inte känna någon benägenhet att krama, glida nedåt eller vända åt sidan. Att hålla den bärbara skärmen direkt framför dig är viktigt om du vill undvika krickor i nacken och ryggen.

Tänk på din hållning

Rätt ergonomi för en bärbar dator i sängen

Det är lätt att slappa av när du sitter framför en dator, bärbar dator eller på annat sätt. Slouching blir ännu mer attraktivt när du är hoprullad i sängen. För rätt ergonomi måste du dock vara säker på att sitta rakt och fyrkantigt mot den bärbara datorn. Armbågarna ska inte böjas mer än 90 grader och dina handleder ska vara raka, helst placerade på handledsstöd. Det kan vara bra att placera ett bindemedel med tre ringar under den bärbara datorn i knät så att det lutar ner mot dig och gör det bekvämare att hålla armbågarna och handlederna i rätt läge. Håll huvudet och nacken placerade så att axlarna är tillbaka och öronen är direkt ovanför axlarna. Kontrollera dig själv med några minuters mellanrum (ställ in en timer om du måste) för att vara säker på att du sitter rakt upp.

Använd korrekt belysning

Bärbara datorer är bra för människor som inte vill vara bundna till ett skrivbord när de använder en dator. Med en bärbar dator kan du göra din dator nästan var som helst, från flygplatser och kontor till hotell och hemma. I ditt hus kan en bärbar dator migrera med dig från rum till rum, och du kan till och med använda den i sängen. Det är viktigt att ...

Belysning kan göra stor skillnad i hur väl dina ögon (och hållning) klarar av bärbar datorskärm. Kontrollera att du inte står direkt mot ett starkt fönster eller annat starkt ljus och minska bländningen på skärmen genom att se till att andra lampor, stora som små, inte reflekteras på den bärbara datorns glas. Kontrollera också att det inte är för mörkt i rummet; du borde ha tillräckligt med ljus för att bekvämt se tangentbordet och skärmen utan att behöva luta dig in, eftersom lutning kan förstöra din hållning.

Använd ytterligare utrustning

Bärbar datorpositionssäng, Användande av sovrum för laptop, Bärbar ergonomi för bärbar dator

För att säkerställa optimal bärbar datoranvändning i sängen kan du prova några av de många verktyg som är utformade för att hjälpa till. En extern mus och ett tangentbord bör vara ditt val istället för en pekplatta när det är möjligt, för att hjälpa dig att bibehålla rätt arm- och handledsposition. Dessutom kan ett bärbart bärbart skrivbord eller ett stativ vara en värdefull resurs för datorer när du är borta från ett vanligt skrivbord. Dessa enheter lyfter den bärbara datorn och placerar den i en vinkel, en åtgärd som tjänar två syften: du kan undvika att böja nacken för att se skärmen om den lyfts till ögonhöjd, och den vinklade positionen hjälper dig att bibehålla rätt placering av dina armar och händer.