Hur man ökar buffertstorleken i Netflix

När det gäller Netflix spelar många användare helt enkelt upp videor och accepterar den resulterande kvaliteten eller bristen på dem. Om du kontinuerligt upplever dålig videouppspelning kan du dock behöva justera buffertstorleken. På så sätt kan du anpassa Netflix för att arbeta med din enhet och din internetanslutning för att ge bästa möjliga kvalitet.

Förstå buffertstorlek

En buffert står mellan Netflix-servern och dig. Bufferten lagrar en procentandel av din videodata som en säkerhetskopia. Om internetanslutningen saktar ner eller avbryts oväntat använder Netflix data i bufferten för att möjliggöra smidig videouppspelning tills anslutningen påskyndas. Ju större bufferten är, desto mer lagras data. Tyvärr använder en större buffert också mer av ditt CPU-minne, vilket kan påverka enhetens totala prestanda.

Manuell justering av buffertstorlek

Netflix har en funktion som gör att du kan välja din egen buffertstorlek. För att komma åt den, starta en video med Instant Play-fönstret. Klicka på videon och håll ned "Skift", "Kontroll", "alt" och "S" samtidigt. I fönstret "Stream Manager" klickar du på kryssrutan bredvid "Manual Selection". Klicka på alternativknappen bredvid buffertfrekvensen du vill använda och klicka på knappen "Använd".

Avsluta icke-väsentliga applikationer

Även när du har ställt in en stor buffert kan datorns minne hindra Netflix från att spara den maximala mängden data. Frigör extra CPU-utrymme för att hjälpa det att fungera på optimala nivåer. Fokusera på att stänga applikationer som använder Internet: nedladdningar, uppladdningar, e-postprogram och webbplatser är alla vanliga minnesvin. Stäng onödiga fönster och stäng meddelandeprogram.